apple-watch-gold-passen

‘Apple Watch Sport binnenkort ook in geelgoud en rosegoud’

Ming-Chi Kuo verwacht nieuwe kleuren voor de Apple Watch Sport: geelgoud en rosegoud. Daarnaast komen er nieuwe iMacs en een lichtere iPad mini aan.
Gonny van der Zwaag - · Laatst bijgewerkt:

De doorgaans betrouwbare analist Ming-Chi Kuo ziet in zijn glazen bol nieuwe Apple-producten die nog dit jaar op de markt komen. Als het aan Kuo ligt kunnen we de Apple Watch Sport in de kleuren geel- en rosegoud tegemoet zien. Ook komen er nieuwe iMacs en iPad mini’s aan.

apple-watch-gold-passen

Geel- en rosegoud past mooi bij nieuwe iPhone 6s

Kuo schrijft dat in een rapport voor klanten. De nieuwe producten zijn bedoeld om in de tweede helft van het jaar te zorgen dat Apple-klanten het geld laten rollen. Wie zich geen 18-karaat gouden Apple Watch kan veroorloven, maar wel een gefortuneerde indruk wil maken, kan later dit jaar een goudkleurige Apple Watch Sport bemachtigen. Daarbij is keuze uit twee kleuren: geelgoud en roségoud. Deze kleuren sluiten aan op de behuizing van de iPhone 6s, die later dit jaar op de markt komt. Kuo voorspelde eerder dat er een rosegouden iPhone aan zit te komen. Die kleuren spelen hoogstwaarschijnlijk in op de smaakt van Chinese klanten, die van mening zijn dat de kleur goud geluk brengt.

Wel blijft Kuo voorzichtig, wat de verkoopcijfers betreft. Hij verwacht dat Apple in het tweede kwartaal ongeveer 3,9 miljoen stuks heeft verkocht. In het huidige kwartaal is dat cijfer gestegen naar 5,5 miljoen, dankzij betere voorraadsituaties. Of die cijfers kloppen, is moeilijk te controleren, aangezien Apple geen verkoopcijfers over de smartwatch bekendmaakt bij de presentatie van de financiële resultaten. Kuo denkt dat het lastig zal zijn om 15 miljoen stuks te verkopen vóór het einde van het jaar. Analisten op Wall Street denken dat Apple dat aantal zal halen.

iPhone 6s behuizing

Nieuwe iPad mini en iMacs

Kuo zegt ook iets over de iPhone: daarvan zal Apple ongeveer 54,2 miljoen verkopen tijdens het tweede kalenderkwartaal. Het huidige kwartaal zal iets minder zijn (40,1 miljoen), omdat het traditioneel wat rustiger is tijdens de zomermaanden, in afwachting van de nieuwe modellen.

De iPad-verkopen zakken nog verder weg, denkt Kuo. Apple zal zo’n 8,8 miljoen stuks in het huidige kwartaal verkopen. Eind van het kwartaal komt er een lichtere en dunnere iPad mini, gebaseerd op de technische specs van de iPad Air 2. Een gunstig effect op de verkoopcijfers zullen we pas vanaf oktober gaan zien, als de nieuwe modellen in de winkel liggen. Opmerkelijk is dat Kuo geen nieuwe iPad Air noemt en zelfs geen woorden vuil maakt aan de veelbesproken iPad Pro.

Zit je te wachten op een nieuwe Mac, dan moet je wachten tot later dit jaar. Kuo ziet nieuwe iMacs komen, aan het einde van het derde of het begin van het vierde kwartaal.

Suggestie hoe we dit artikel kunnen verbeteren? Laat het ons weten!

Informatie

Laatst bijgewerkt 19 juli 2015, 17:43
Categorie Geruchten
Onderwerpen apple watch, voorspelling

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.