apple-watch-6-pins-poort

Apple Watch kan sneller opladen via 6-pins diagnostische poort

Via de 6-pins diagnostische poort van de Apple Watch kun je sneller opladen, bewijzen de makers van de Reserve Strap. Maar het verschil is niet echt groot.

apple-watch-6-pins-poort

De Apple Watch blijkt sneller op te laden via de 6-pins diagnostische poort aan de zijkant van de behuizing. Dat bewijzen de makers van de Reserve Strap, een polsbandje voor de Apple Watch waar we eerder over schreven. Zij maakten nu een video, waarmee ze willen bewijzen dat het opladen echt sneller werkt. Binnen een bepaald tijdsbestek haalden ze via de diagnostische poort een batterijpercentage van 95 procent, terwijl de batterij in hetzelfde tijdsbestek via inductie nog maar op 90 procent stond. Erg groot is het verschil dus niet. Apple gebruikt het opladen via de 6-pins poort zelf in de Apple Store: daar zijn de demomodellen van de Apple Watch voorzien van speciale horlogebandjes met ingebouwde laders.

Opladen via diagnostische poort

apple-watch-reserve-strapDe Reserve Strap is een van de weinige horlogebandjes die ook gebruik maken van de diagnostische poort om je Apple Watch opgeladen te houden. Het idee erachter, is dat je altijd een reservebatterij bij de hand hebt. De makers leveren gereedschap mee om het klepje te openen, zodat je toegang krijgt tot de diagnostische poort. Het accubandje is momenteel in pre-order te bestellen voor 250 dollar, maar je loopt wel een risico. Omdat de diagnostische poort geen officieel door Apple aangekondigde functie is, kunnen ze het in toekomstige updates weglaten of blokkeren.

De Reserve Strap is niet gecertificeerd. Als fabrikanten oplaad-accessoires voor de Apple Watch willen maken, moeten ze voldoen aan richtlijnen van Apple. De meeste van die oplossingen werken via de MagSafe-kabel, een inductielader die eruit ziet als het plaatje van een stethoscoop. Opladen via de 6-pins poort is een stuk ingewikkelder, omdat je niet zomaar toegang hebt tot deze poort. Mocht je het toch willen proberen met de Reserve Strap: je kunt kiezen uit de drie kleuren wit, grijs en zwart. Het gaat om kunststof armbandjes, die een micro-usb-aansluiting hebben en via ledlampjes de laadstatus doorgeven. In de armband zijn vier Lithium-Ion-cellen aanwezig, die 200 mAh batterijcapaciteit bevatten.

apple-watch-diagnostische-poort

De Apple Watch zelf heeft een batterijcapaciteit van 205 mAh in de 38mm-variant. Je krijgt dus bijna de dubbele batterijduur. Bij een 42mm-variant van de Apple Watch doe je veel langer met de batterij: heel wat gebruikers hebben ons gemeld dat ze gemakkelijk 2 dagen op een batterijlading halen.

Suggestie hoe we dit artikel kunnen verbeteren? Laat het ons weten!

Informatie

Laatst bijgewerkt 28 mei 2015, 9:28
Categorieën Accessoires, iDevices
Onderwerpen apple watch, batterij, diagnose

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.