jawbone-up24-zwart

Jawbone klaagt Fitbit aan om gestolen bedrijfsgeheimen

Jawbone heeft concurrent Fitbit aangeklaagd wegens het stelen van geheimen. Beide bedrijven maken activiteitentrackers voor de iPhone.
Bastiaan Vroegop - · Laatst bijgewerkt:

Jawbone Up2 2Jawbone klaagt concurrent Fitbit aan wegens het stelen van geheime plannen. Fitbit probeerde continu om personeel van Jawbone aan te nemen, om op deze manier de plannen van de concurrent te weten te komen. In 2015 heeft Fitbit 30 procent van de Jawbone-werknemers benaderd. Uiteindelijk zijn vijf medewerkers naar Fitbit overgestapt, met grote gevolgen.

Deze vijf voormalig Jawbone-medewerkers hebben hun positie volgens de aanklagers misbruikt, om interne informatie voor Fitbit te bemachgiten. Volgens de aanklacht hebben de vijf geheime bestanden op een usb-stick gezet en interne documenten naar zichzelf gemaild, nadat ze door Fitbit waren aangenomen. Op dat moment hadden ze Jawbone nog niet ingelicht van de nieuwe carrièreplannen, waardoor ze nog volledige toegang tot het systeem hadden. Fitbit heeft hierdoor de toekomstplannen van Jawbone in handen.

De voormalig werknemers zouden de geheimhoudingsclausule van Jawbone hebben geschonden, waarbij ze zich ook schuldig hebben gemaakt aan oneerlijke handelspraktijken. De opgelopen schade op de markt kan volgens Jawbone niet worden gerepareerd. Het bedrijf eist een schadevergoeding van Fitbit en de vijf voormalig medewerkers. Daarnaast wil Jawbone dat gebruik van de documenten verboden wordt verklaard.

Jawbone en Fitbit zijn zeer directe concurrenten. Beide bedrijven maken activiteitentrackers voor om je pols, waarmee je kunt zien hoeveel je op een dag loopt. Deze trackers waren ooit in de Apple Store te koop, maar werden later uit de winkel gehaald. Dat gebeurde bij Fitbit omdat de bijbehorende app geen HealthKit ondersteunde. Jawbone werd weggehaald voordat de Apple Watch werd geïntroduceerd, vermoedelijk omdat de tracker concurreert met de fitnessfuncties van de Watch.

Suggestie hoe we dit artikel kunnen verbeteren? Laat het ons weten!

Informatie

Laatst bijgewerkt 28 mei 2015, 11:37
Categorie Accessoires
Onderwerpen fitbit, jawbone, rechtszaak

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.