apple watch edition goud

‘Apple Watch Edition verdwijnt uit Apple Stores’

De Apple Watch Edition gaat volgens geruchten uit de Apple Stores verdwijnen en is op de website van Apple al vrijwel onzichtbaar gemaakt. Wat heeft dat te betekenen?

apple watch edition goudApple heeft deze week de verkoopprijs van de Apple Watch verlaagd. Maar er zullen nog meer veranderingen worden doorgevoerd: er zijn meerdere aanwijzingen dat de gouden Apple Watch Edition naar de achtergrond verdwijnt en misschien wel helemaal verdwijnt uit het assortiment.

Apple Watch Edition: vrijwel onzichtbaar

De duurste modellen van de Apple Watch zijn niet meer te zien op de Apple Watch-pagina en ontbreken in de interactieve galerij die Apple online heeft gezet. Ook zijn er achter de schermen geluiden dat de Apple Watch Edition niet meer in de vitrinekasten Apple Stores zal laten zien.

Apple Watch Edition ontbreekt

Het is nog wel mogelijk om een Apple Watch Edition te bestellen, maar als je op de website kijkt zul je voortaan nét even iets meer moeten bladeren. Bij het kiezen van een Apple Watch geeft Apple aan dat je kunt kiezen uit aluminium of stainless steel, elk in twee formaten en twee kleuren. Je kunt allerlei combinaties maken, maar niet met de gouden uitvoering. Wat ook opvalt is dat de goedkopere versies van de Apple Watch de afgelopen maanden updates hebben gekregen, met nieuwe bandjes en nieuwe uitvoeringen. Maar dat geldt niet voor de duurste Apple Watch Edition, waarvan het assortiment sinds de aankondiging ongewijzigd is gebleven.

Toch geen luxemerk meer?

Ondertussen zitten we op de iCulture-redactie te puzzelen wat dit te betekenen kan hebben. Apple wilde zich een nieuw imago aanmeten als luxemerk en hoopte de modewereld aan te spreken, maar dat is (nog) niet gelukt. Afgelopen maandag kondigden ze de goedkoopste iPhone ooit aan en verlaagden ze de prijs van de Apple Watch Sport zodat nog meer mensen er eentje kunnen kopen. Het lijkt er eerder op dat Apple opeens weer een toegankelijk merk voor iedereen wil worden.

Suggestie hoe we dit artikel kunnen verbeteren? Laat het ons weten!

Informatie

Laatst bijgewerkt 24 maart 2016, 15:19
Categorie iDevices
Onderwerpen apple watch, edition

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.