Tellerstand controleren in kenteken-apps iKenteken en Kenteken Opzoeken.

Klopt de kilometerstand? Check het met iKenteken en Kenteken Opzoeken

Twijfel je aan de juistheid van de kilometerstand van een tweedehands auto? Met de apps iKenteken en Kenteken Opzoeken controleer je nu of de tellerstand logisch is aan de hand van geregistreerde gegevens van de RDW.
Benjamin Kuijten - · Laatst bijgewerkt:

Tellerstand controleren in kenteken-apps iKenteken en Kenteken Opzoeken.
Kenteken-apps zijn al sinds het begin van de App Store beschikbaar voor de iPhone, maar twee van deze apps hebben nu een extra mogelijkheid gekregen. Dankzij een zogenaamde tellerstand check kun je zien of een kilometerstand van een auto wel logisch is of dat er niet mee gesjoemeld is. Handig als je op zoek bent naar een tweedehands auto en wilt kijken of alles wel klopt. Het gaat om de apps iKenteken (link) en Kenteken Opzoeken (link).

Update 21 juli: deze apps zijn nu samengevoegd tot de app Finnik iKenteken (link).

Kilometerstand controleren op juistheid

Beide apps zijn afkomstig van het online platform Finnik, waar je allerlei informatie kan opvragen over auto’s op basis van kenteken. Er is nu dus een nieuwe functie bijgekomen waardoor je de kilometerstand van een auto kunt controleren, doordat de RDW sinds 2014 kilometerstanden registreert bij een transactie of reparatie van een auto. Naast het invoeren van een kenteken om een specifieke auto te bekijken, check door middel van de huidige kilometerstand of deze wel logisch is aan de hand van eerder geregistreerde gegevens.

Kenteken Opzoeken met logische tellerstand. iKenteken met onlogische kilometerstand.

De apps controleren alleen of de kilometerstand wel oplopend is. Alleen als er een lagere waarde ingevoerd wordt dan bij de RDW geregistreerd staat, geven de apps aan dat er iets niet helemaal in orde is. Naast het invoeren van kilometers, kun je ook de hoeveelheid mijl invoeren. Handig voor Amerikaanse auto’s. Voor beide apps zijn geen updates vereist. Verder vind je in de apps allerlei nuttige kentekeninformatie zoals je dat van kenteken-apps gewend bent.

Nog niet zo lang geleden bespraken we een nieuwe app voor het controleren van kentekens onder de naam Kenteken Check. Dit is de eerste app die ook werkt op de Apple Watch, zodat je vanaf je pols kentekens kunt controleren.

Revisiegeschiedenis:

  • 2016 - 21 juli: Beide apps zijn samengevoegd tot Finnik iKenteken, daarom update geplaatst in de tekst.

Suggestie hoe we dit artikel kunnen verbeteren? Laat het ons weten!

Informatie

Laatst bijgewerkt 21 juli 2016, 11:01
Categorie Apps
Onderwerpen auto, kenteken

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.