Apple Watch notificatie

Zo gaat de Apple Watch straks je notificaties filteren

Hoe gaat de Apple Watch je notificaties filteren en hoe zit het precies met Handoff? Vroege gebruikers van de Apple Watch hebben het nu alvast verteld aan iCulture.
Bastiaan Vroegop - · Laatst bijgewerkt:

Apple Watch notificatieHet is één van de belangrijkste onderdelen van de Apple Watch: het horloge laat iPhone-notificaties op je pols zien, zodat je niet langer de telefoon uit je zak hoeft te halen. Handig, maar dat kan ook zorgen voor veel afleiding. De Apple Watch kan echter voorkomen dat je teveel berichten op je pols ontvangt, heeft iCulture vernomen. Volgens vroege gebruikers van het horloge kun je namelijk zelf bepalen wat er op je pols binnenkomt.

Het is volgens onze bronnen mogelijk om de instellingen van een app per apparaat aan te passen. Hierdoor kun je aangeven dat een app met veel pushnotificaties je berichten naar de iPhone stuurt, maar niet naar de Apple Watch. Het zorgt ervoor dat bijvoorbeeld je iMessage-berichten en e-mails op de Apple Watch verschijnen, maar dat notificaties van WhatsApp, Facebook en Twitter alleen op het ontgrendelscherm van de iPhone worden getoond.

De mogelijkheid om notificaties op alleen de Apple Watch uit te schakelen kan erg belangrijk worden. Het horloge is altijd binnen je blikveld, wat betekent dat je door iedere binnenkomende notificatie zal worden afgeleid. Dat kon je bij de iPhone altijd tegengaan door hem even weg te leggen, maar de Apple Watch hangt aan je pols. Hierdoor is de kans op constante afleiding groter.

WhatsApp

Apple lijkt het notificatieprobleem voor de Apple Watch op te lossen, maar er bestaan nog een aantal complicaties. Omdat je per app aangeeft of berichten op het horloge verschijnt of ergens anders, kun je namelijk niet zomaar in de berichten van een enkele app schiften. Dat is jammer bij apps zoals WhatsApp, waarvan we graag de berichten van slechts bepaalde chats op de pols zouden ontvangen. De ontwikkelaars van deze apps kunnen dit wellicht oplossen door speciale Apple Watch-apps te maken, maar hierbij zijn we afhankelijk van speciale updates per app.

Handoff op de Apple Watch

Handoff Apple WatchWe horen van vroege Apple Watch-gebruikers ook hoe Handoff precies op het horloge zal werken. Deze nieuwe functie werd voor het eerst in iOS 8 en Yosemite geïntroduceerd en maakt het mogelijk om bijvoorbeeld een halfgeschreven mailbericht van je iPhone naar de Mac te sturen. Op het moment werkt Handoff tussen de iPhone, iPad, iPod touch en Mac, maar er zal ook ondersteuning voor de Apple Watch worden toegevoegd. Een eerdere screenshot liet zien hoe de Apple Watch en Mac met elkaar informatie gaan uitwisselen en onze bronnen bieden nu een kijkje naar de connectiviteit tussen Apple Watch en iPhone.

Handoff op de Apple Watch maakt gebruik van de long-look-functie van het horloge. Open een Apple Watch-app en houd het horloge lange tijd omhoog, en er zal een aangepaste interface op het horlogescherm verschijnen. Handoff zorgt er in de achtergrond voor dat de bijbehorende iPhone-app wordt klaargezet. Pak na een long-look de iPhone bij, en je ziet het icoon van de betreffende app onderop het scherm staan. Door deze omhoog te vegen wordt de app op het juiste onderdeel geopend. Heb je bijvoorbeeld een artikel van een nieuwsapp op de Apple Watch gezien, dan lees je deze met Handoff meteen verder op de iPhone.

Lees ook: Zo werkt Handoff voor Mac, iPhone en iPad

Suggestie hoe we dit artikel kunnen verbeteren? Laat het ons weten!

Informatie

Laatst bijgewerkt 23 maart 2015, 21:23
Categorie Achtergrond
Onderwerp apple watch

Apple Watch

De Apple Watch is de smartwatch van Apple. Het allereerste model verscheen in 2015, met daarna elk jaar een nieuw model. Met de Apple Watch kun je je hartslag meten, activiteiten bijhouden, berichten ontvangen en versturen, apps installeren en ermee betalen met Apple Pay. Lees hier alles over de Apple Watch.

Apple Watch

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.