fitbit-surge-arm

Fitbit-app ondersteunt meerdere fitnesstrackers

Het is in de Fitbit-app voortaan mogelijk om meerdere fitnesstrackers tegelijk te gebruiken op de iPhone. Fitbit schakelt automatisch over.

fitbit-surge-armFitbit maakt het vanaf vandaag mogelijk om meerdere apparaten te koppelen aan de iOS-app. Hierdoor is het mogelijk om bijvoorbeeld de Fitbit Surge tijdens het fietsen te gebruiken, waarna je later wisselt naar bijvoorbeeld de Fitbit One voor andere activiteiten. Er kunnen maximaal zes Fitbit-trackers aan de app worden gekoppeld. De app-update gaat gepaard met verbeterde functionaliteit voor de Fitbit Surge, die beter kan bijhouden hoe je fietst.

Volgens Fitbit hoef je de app niet te openen om tussen Fitbit-trackers te schakelen. Aan de hand van je bewegingen ziet de iPhone automatisch welke tracker je op dit moment gebruikt en wordt je data goed bijgehouden. Alle data van een dag wordt zoals gebruikelijk in de app bijgehouden, waardoor er niks verandert aan de manier waarop data wordt getoond.

Activiteitentracker Fitbit Surge krijgt ook een update die de trackingmogelijkheden op de fiets verbetert. Volgens Fitbit wordt hiervoor onder andere de GPS-chip van de Surge gebruikt, waardoor de Surge onderscheidt maakt tussen wanneer je loopt of fietst. Deze functionaliteit kennen we ook van apps zoals Moves, die aan de hand van snelheid zien wat je precies aan het doen bent. Volgens Fitbit wordt op basis hiervan bijgehouden hoe ver je fietst en hoeveel calorieën je verbrandt.

De Fitbit-trackers waren lange tijd in de Apple Store verkrijgbaar, maar ze werden uit de schappen gehaald nadat Fitbit weigerde HealthKit-integratie in te bouwen. Eerder dit jaar verdwenen ook de fitnesstrackers Jawbone Up en Nike FuelBand uit de Apple Store, vermoedelijk omdat ze met de Apple Watch concurreren. De Fitbit-armbanden zijn nog steeds gewoon te koop in de iCulture Shop.

Op het moment van schrijven is de app-update voor Fitbit nog niet te downloaden. Hij zal naar verwachting in de loop van de dag verschijnen.

Suggestie hoe we dit artikel kunnen verbeteren? Laat het ons weten!

Informatie

Laatst bijgewerkt 23 maart 2015, 17:13
Categorieën Accessoires, Apps
Onderwerp fitbit

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.