watchOS 4 op de Apple Watch.

Apple stelt watchOS 4 verplicht, geen WatchKit 1.0 meer

Nieuwe Apple Watch-apps moeten binnenkort draaien op watchOS 4, de nieuwste versie van het besturingssysteem op de Apple Watch. Voor bijgewerkte apps geldt dat watchOS 1 niet meer ondersteund wordt. Dit heeft een flink aantal voordelen.
Benjamin Kuijten | iCulture.nl - · Laatst bijgewerkt:

Ontwikkelaars moeten aan de slag met hun Apple Watch-apps. Apple heeft namelijk laten weten dat updates voor oude watchOS 1-apps binnenkort niet meer geaccepteerd worden. Nieuwe Apple Watch-apps moeten bovendien gemaakt zijn voor watchOS 4.

Geen oude watchOS 1-apps meer

watchOS 1 was de allereerste versie van het besturingssysteem voor de Apple Watch en werd al na een paar maanden opgevolgd door watchOS 2. Het grote voordeel van watchOS 2 ten opzichte van de eerste versie, is dat apps in watchOS 2 direct op de Apple Watch draaien. In watchOS 1 was voor apps altijd de verbinding met de iPhone nodig, zelfs als je binnen bereik van een Wi-Fi-netwerk was. Dit zorgde ervoor dat watchOS 1-apps vaak erg traag waren. In de versies daarna werden de prestaties van apps flink verbeterd, gecombineerd met nieuwe en snellere hardware.

watchOS 4 op de Apple Watch.

Vanaf 1 april 2018 accepteert Apple geen updates meer voor apps die gemaakt zijn in watchOS 1. Dat betekent dus dat bijgewerkte Apple Watch-apps altijd native moeten draaien op de Apple Watch met minimale ondersteuning voor watchOS 2. Voor compleet nieuwe Apple Watch-apps gelden vanaf 1 april volgend jaar nog veel strengere eisen. Nieuwe Apple Watch-apps moeten vanaf dat moment namelijk gemaakt zijn voor watchOS 4, de nieuwste versie van het besturingssysteem voor de Apple Watch.

Apps die gemaakt zijn voor watchOS 4 kunnen profiteren van betere prestaties en laten sommige apps ook in de achtergrond draaien, zoals navigatie-apps en apps waarmee je audio kunt opnemen. Ook kunnen watchOS 4-apps direct verbinding maken met Bluetooth-accessoires. watchOS 4 verscheen afgelopen september en bracht ook nieuwe wijzerplaten, verbeteringen voor de Workout-app en nog meer. De beste nieuwe functies in watchOS 4 hebben we in onderstaand artikel op een rij gezet.

Suggestie hoe we dit artikel kunnen verbeteren? Laat het ons weten!

Informatie

Laatst bijgewerkt 3 augustus 2018, 7:44
Categorie iDevices
Onderwerpen apple watch, watchos, watchos 4
Device Apple Watch
Software watchOS
11 reacties

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.