watchOS 4 op de Apple Watch.

Apple stelt watchOS 4 verplicht, geen WatchKit 1.0 meer

Nieuwe Apple Watch-apps moeten binnenkort draaien op watchOS 4, de nieuwste versie van het besturingssysteem op de Apple Watch. Voor bijgewerkte apps geldt dat watchOS 1 niet meer ondersteund wordt. Dit heeft een flink aantal voordelen.
Benjamin Kuijten | iCulture.nl - · Laatst bijgewerkt:

Ontwikkelaars moeten aan de slag met hun Apple Watch-apps. Apple heeft namelijk laten weten dat updates voor oude watchOS 1-apps binnenkort niet meer geaccepteerd worden. Nieuwe Apple Watch-apps moeten bovendien gemaakt zijn voor watchOS 4.

Geen oude watchOS 1-apps meer

watchOS 1 was de allereerste versie van het besturingssysteem voor de Apple Watch en werd al na een paar maanden opgevolgd door watchOS 2. Het grote voordeel van watchOS 2 ten opzichte van de eerste versie, is dat apps in watchOS 2 direct op de Apple Watch draaien. In watchOS 1 was voor apps altijd de verbinding met de iPhone nodig, zelfs als je binnen bereik van een Wi-Fi-netwerk was. Dit zorgde ervoor dat watchOS 1-apps vaak erg traag waren. In de versies daarna werden de prestaties van apps flink verbeterd, gecombineerd met nieuwe en snellere hardware.

watchOS 4 op de Apple Watch.

Vanaf 1 april 2018 accepteert Apple geen updates meer voor apps die gemaakt zijn in watchOS 1. Dat betekent dus dat bijgewerkte Apple Watch-apps altijd native moeten draaien op de Apple Watch met minimale ondersteuning voor watchOS 2. Voor compleet nieuwe Apple Watch-apps gelden vanaf 1 april volgend jaar nog veel strengere eisen. Nieuwe Apple Watch-apps moeten vanaf dat moment namelijk gemaakt zijn voor watchOS 4, de nieuwste versie van het besturingssysteem voor de Apple Watch.

Apps die gemaakt zijn voor watchOS 4 kunnen profiteren van betere prestaties en laten sommige apps ook in de achtergrond draaien, zoals navigatie-apps en apps waarmee je audio kunt opnemen. Ook kunnen watchOS 4-apps direct verbinding maken met Bluetooth-accessoires. watchOS 4 verscheen afgelopen september en bracht ook nieuwe wijzerplaten, verbeteringen voor de Workout-app en nog meer. De beste nieuwe functies in watchOS 4 hebben we in onderstaand artikel op een rij gezet.

Suggestie hoe we dit artikel kunnen verbeteren? Laat het ons weten!

Informatie

Laatst bijgewerkt 3 augustus 2018, 7:44
Categorie iDevices
Onderwerpen apple watch, watchos, watchos 4
Device Apple Watch
Software watchOS

Apple Watch

De Apple Watch is de smartwatch van Apple. Het allereerste model verscheen in 2015, met daarna elk jaar een nieuw model. Met de Apple Watch kun je je hartslag meten, activiteiten bijhouden, berichten ontvangen en versturen, apps installeren en ermee betalen met Apple Pay. Lees hier alles over de Apple Watch.

Apple Watch

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.