Intel 5G modem

‘Apple en Intel werken aan 5G iPhones’

Apple is met Intel bezig om 5G iPhones te ontwikkelen, die rond 2020 op de markt moeten komen. Daarmee zet Apple Qualcomm aan de kant.

Apple is in nauwe samenwerking met Intel bezig om 5G-modems voor toekomstige iPhones te maken. Daarmee zetten ze Qualcomm aan de kant, zo blijkt uit informatie van Fast company. Doel van het project is om een A-serie processor, GPU en andere componenten te bouwen in samenwerking met Intel.

Update 18:00 uur: Volgens KGI-analist Ming-Chi Kuo kunnen we in 2018 al pre-5G-iPhones verwachten, met modemchips gemaakt door Intel en Qualcomm. Daarvan zal 70-80% door Intel worden gemaakt. Het gaat om iPhones met pre-5G draadloze chips, die sneller zijn dan voorheen, maar nog geen 5G-technologie gebruiken.

Sinds 2011 werkt Apple samen met Qualcomm, maar aan die samenwerking zou wel eens snel een einde kunnen komen nu beide bedrijven in onderlinge rechtszaken zijn verwikkeld. Het duurt nog wel een paar jaar voordat de 5G-netwerken op brede schaal beschikbaar zijn, maar Intel’s XMM 8060-chip is er ieder geval klaar voor. Rond 2020 zal de vraag op gang komen.

Intel 5G modem

Intel kondigde donderdag aan dat ze 5G-bellen via de 28 GHz werkend hebben gekregen met prototypes die ze eerder dit jaar op een beurs toonden. Het zou een ‘belangrijke mijlpaal’ zijn voor het bedrijf. Apple gebruikt momenteel een mix van Intel- en Qualcomm-modems in de huidige iPhones. Intel levert ze voor de GSM-modellen die in de VS worden verkocht, terwijl de CDMA-modellen zijn voorzien van een Qualcomm-modem.

Er waren eerder al geluiden dat Apple bezig was om iPhones te ontwikkelen waarin geen Qualcomm-onderdelen meer worden gebruikt. Intel is het meest voor de hand liggende alternatief, maar Apple kan ook nog bij MediaTek terecht.

Revisiegeschiedenis:

  • 2017 - 17 november: Voorspelling Ming-Chi Kuo toegevoegd.

Suggestie hoe we dit artikel kunnen verbeteren? Laat het ons weten!

Informatie

Laatst bijgewerkt 17 november 2017, 18:38
Categorie Apple
Onderwerpen 5g, intel, modem, qualcomm
Software iOS

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.