Snapchat-Story-Explorer

‘Apple werkt aan eigen Snapchat-concurrent’

Apple zou een nieuwe video-app in ontwikkeling hebben, vergelijkbaar met Snapchat. Het belangrijkste aan de app is dat je snel een video kunt maken, bewerken en delen met vrienden.

Snapchat-Story-Explorer
Apple zou bezig zijn met de ontwikkeling van een eigen variant van de populaire app Snapchat. Dat meldt de betrouwbare Mark Gurman op Bloomberg. Via de app moet het binnen één minuut mogelijk zijn om een video te maken, te bewerken en te delen.

Apple’s eigen Snapchat

Volgens Bloomberg is het team achter Final Cut Pro en iMovie verantwoordelijk voor deze nieuwe app die op dit moment nog niet bij naam genoemd wordt. De app legt sterker dan iMovie de nadruk op de sociale functies van de iPhone. Ook moet de app eenvoudig te gebruiken zijn met één hand en uit interne prototypes blijkt dat de app video’s in een vierkant plaatst, vergelijkbaar met Instagram. Ook kan je de media direct versturen naar contacten en andere sociale netwerken zoals Twitter. Het doel zou zijn om een app te bieden waarmee je snel een video kunt maken en direct kunt bewerken en versturen, zonder ingewikkelde handelingen.

De nieuwe app moet ergens in de loop van 2017 moeten verschijnen. Daarnaast zou verdere integratie van sociale netwerken binnen iOS gebouwd worden, zodat het delen van content naar contacten makkelijker zou maken. Apple geeft nu suggesties voor contacten, apps en plekken op basis van je huidige locatie in het Spotlight scherm. Vanaf iOS 10 gaat dat via de vernieuwde widgets. Apple zou nu dus plannen hebben om dit verder uit te breiden. Zo kunnen twee vrienden op een enkel scherm zien wat ze allemaal uitgewisseld hebben via tekstberichten, emails en sociale netwerken. Mogelijk komen deze plannen van Apple helemaal niet van de grond. Of de functies er uiteindelijk komen, zou onder andere afhangen van de privacy van de gebruiker.

De bron kon niet melden of Apple deze nieuwe sociale functies en de nieuwe app zal bespreken tijdens het aankomende iPhone-event. De nieuwe iPhone 7 zou ergens de komende weken aangekondigd worden. Betrouwbare geruchten spreken over een aankondiging op woensdag 7 september.

Suggestie hoe we dit artikel kunnen verbeteren? Laat het ons weten!

Informatie

Laatst bijgewerkt 25 augustus 2016, 13:34
Categorieën Apps, Geruchten
Onderwerp snapchat

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.