Emoji beroepen door Apple

Apple stelt vijf nieuwe beroepen-emoji voor, waaronder piloot en brandweervrouw

Apple heeft voorstellen gedaan voor 5 nieuwe, officiële beroepen-emoji: kunstenaar, astronaut, brandweerman/vrouw, rechter en piloot.

In iOS 10 komen er meer dan 100 nieuwe emoji bij, waaronder veel vrouwvriendelijke varianten. Maar volgens Apple is dat nog niet genoeg: ze hebben 5 nieuwe emoji voor beroepen voorgesteld bij het Unicode Consortium. Het gaat om mannelijke en vrouwelijke varianten van de kunstenaar, astronaut, brandweerman/vrouw, rechter en piloot.

Beroepen-emoji van Apple

Het voorstel (PDF) werd ingediend door Apple-engineer Peter Edberg, die al 28 jaar bij Apple werkt. Hij nam contact op met het Unicode Technical Committee om een voorstel te doen voor vijf nieuwe beroepen. Google deed ook al aanbevelingen om wat meer beroepen toe te voegen, zoals zorgmedewerker, boer(in) en technoloog. Beide bedrijven proberen daarbij stereotypes te vermijden door zowel mannelijke als vrouwelijke versies aan te bieden.

Inmiddels zijn 72 nieuwe emoji goedgekeurd, waaronder 16 beroepen. De meeste zijn al in iOS 10 beta te vinden en beschikbaar in mannelijke en vrouwelijke versie, vaak ook in meerdere huidskleuren. Apple heeft overigens ook enkele recent goedgekeurde emoji niet opgenomen, zoals die voor bacon (m/v).

Meeste emoji al in iOS 10
De nieuwe voorstellen van Apple moeten nu eerst bekeken worden door het Unicode Consortium. In oktober zijn ze klaar met het bestuderen van Emoji 4.0, dat onderdeel is van Unicode 9.0. De release staat gepland in november. Maar wij kunnen in iOS 10 de meeste al gebruiken, zoals kok, student, zanger(es), docent, fabrieksmedewerker, monteur en kantoorwerker.

Suggestie hoe we dit artikel kunnen verbeteren? Laat het ons weten!

Informatie

Laatst bijgewerkt 25 augustus 2016, 9:38
Categorie Achtergrond
Onderwerpen emoji, ios 10

iOS 10

iOS 10 is de grote update voor iPhone en iPad, die in september 2016 verscheen. In dit overzicht lees je meer over de functies, voor welke toestellen de update geschikt is en wat de grootste vernieuwingen waren.

iOS 10

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.