Star Wars-workshops in Apple Store.

Apple verwijst bij geld terugvragen steeds vaker naar ontwikkelaars

Apple verwijst bij klachten over apps steeds vaker naar de ontwikkelaar. Die kan echter een App Store-Aankoop niet terugdraaien en zal het geld uit eigen zak moeten betalen, waardoor hij er geld op moet toeleggen. Hoe zit dat?

Heb je per ongeluk een app gekocht en was dat niet de bedoeling, dan heb je de mogelijkheid om geld terug te vragen voor apps. Maar volgens ontwikkelaars verwijst Apple daarbij steeds vaker door naar de ontwikkelaar zelf. Ook al kan die de aankoop helemaal niet ongedaan maken en zal daarom het bedrag uit eigen geld terug moeten betalen.

Heb je een app gekocht die niet blijkt te voldoen, dan kun je je geld terugvragen. Tenminste, dat is de theorie. In werkelijkheid kun je hier maar beperkt gebruik van maken omdat je op een zwarte lijst terecht kunt komen als het te vaak voorkomt. Apple heeft maakt het je wel heel gemakkelijk: via reportaproblem.apple.com heb je binnen een minuut de teruggave aangevraagd. Wordt je aanvraag gehonoreerd, dan wordt de aankoop teruggedraaid en krijgen de ontwikkelaar (70%) en Apple zelf (30%) geen geld.

Geld terugvragen voor apps

Maar de afgelopen tijd blijkt Apple regelmatig de teruggaaf te weigeren en geven ze aan dat je maar bij de ontwikkelaar moet aankloppen. Zij zijn boos, want zij zijn niet in staat om de aankoop te annuleren. Het enige wat ze kunnen doen is de gebruiker het volledige bedrag terugbetalen, inclusief de 30% die ze al aan Apple hebben afgedragen.

Het probleem zou extra zijn toegenomen sinds Apple de optie ‘Probleem wordt hier niet vermeld’ heeft weggehaald uit de lijst. De ontwikkelaars zijn niet alleen boos over het feit dat ze extra geld erop moeten toeleggen, maar ook dat Apple valse informatie verstrekt. Volgens medewerkers van Apple Support moeten klanten maar bij de ontwikkelaar aankloppen voor een terugbetaling, maar Apple weet heel goed dat een ontwikkelaar aankopen in de App Store niet kan terugdraaien. Alleen Apple kan dat via hun eigen systemen.

Een ontwikkelaar klaagt:

@AppStore knows developers have no way to refund a purchase. Stop telling customers that we can!

Deze Cuphead-game is valsDeze Cuphead-game is vals

Er zijn natuurlijk appontwikkelaars die het allemaal niet zoveel boeit. Zoals de ontwikkelaar van de namaakgame Cuphead, die afgelopen week door Apple’s goedkeuringsproces was geglipt. De nepversie kostte €5,49 en bleek slecht van kwaliteit. Als Apple de mensen die de game hebben gekocht naar de ontwikkelaar hebben doorgestuurd, hebben we weinig hoop dat ze nog hun geld terugkrijgen. Apple wilde in ieder geval niet reageren op vragen of mensen hun geld terugkrijgen.

Via: iPhone-ticker

Suggestie hoe we dit artikel kunnen verbeteren? Laat het ons weten!

Informatie

Laatst bijgewerkt 30 december 2017, 10:38
Categorie Apple
Onderwerp app store

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.