Apple Watch Series 3 teardown van iFixit.

Apple Watch Series 3-teardown toont verrassende plek voor ventilatieopening

De Apple Watch Series 3 is aan de buitenkant weinig veranderd ten opzichte van het vorige model, maar hoe zit het met de binnenkant? De teardown van iFixit geeft antwoord.

Apple Watch Series 3 teardown van iFiixt.
Afgelopen vrijdag zagen we al de teardown van de iPhone 8 voorbij komen, waaruit bleek dat de repareerbaarheid identiek gebleven is. iFixit heeft nu ook de Apple Watch Series 3 met LTE uit elkaar gehaald en haar bevindingen gedeeld. Uit de teardown blijkt dat de ventilatieopening op een verrassende nieuwe plek geplaatst is.

Teardown Apple Watch Series 3

De Apple Watch Series 3 komt in twee soorten, namelijk met en zonder 4G. In Nederland en België wordt alleen het model zonder 4G verkocht, maar in andere landen zoals Amerika en Duitsland kun je ook de Apple Watch Series 3 met een mobiele dataverbinding kopen. Dit laatste model is door iFixit uit elkaar gehaald. Al snel bleek dat het innerlijke design van de Apple Watch Series 3 erg lijkt op zijn voorgangers. De algehele lay-out is ongewijzigd gebleven, zo laat de röntgenfoto zien.

Apple Watch Series 3 teardown van iFiixt met chips.

Voor het openen van de Apple Watch Series 3 moet het horloge flink heet gemaakt worden, zodat het scherm opgetild kan worden. Het scherm is identiek aan het model van vorig jaar. iFixit vermoedt zelfs dat de Apple Watch Series 2 van vorig jaar geschikt was voor een 4G-verbinding en dat alleen de eSim ontbrak. De eSim (hierboven in het rood) wordt gemaakt door ST Microelectronics, zo blijkt uit de teardown. Verder blijkt dat de batterij iets groter is dan voorheen, ongeveer 4%. Qua batterijduur komt je echter nog steeds uit op ongeveer 18 uur. Het onderdeel voor draadloos opladen is iets aangepast, waardoor hij ook werkt met sommige Qi-laders.

Ventilatieopening op verrassende plek
Op de plek waar voorheen de ventilatieopening zat (naast de microfoon), is nu de nieuwe barometrische hoogtemeter geplaatst. Hierdoor moest de ventilatieopening verplaatst worden en volgens iFixit zit deze nu verwerkt naast de diagnostische poort. Deze kun je tevoorschijn halen als je het bandje van de Apple Watch schuift. Naast het modelnummer zit nu een extra gaatje. Gek genoeg wordt dit dus geblokkeerd door het bandje van de Apple Watch, maar mogelijk is er net genoeg ruimte tussen het bandje en de opening.

Apple Watch Series 3 teardown van iFiixt met ventilatieopening.

De Apple Watch Series 3 heeft van iFixit een repareerbaarheid gekregen van 6 op een schaal van 10. Dit is dezelfde score als van de Apple Watch Series 2 vorig jaar. Veel onderdelen zijn hetzelfde gebleven, dus de score is dan ook geen verrassing. Vooral het vervangen van de kabels van de onderdelen is erg lastig, net als alle onderdelen van de S3-chip. Meer foto’s van de teardown vind je op de website van iFixit.

Suggestie hoe we dit artikel kunnen verbeteren? Laat het ons weten!

Informatie

Laatst bijgewerkt 25 september 2017, 14:58
Categorie iDevices
Onderwerpen apple watch series 3, ifixit, teardown
Device Apple Watch Series 3

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.