Overzicht in Florin.

Betaalapp Florin stopt ermee, nieuwe betaalverzoeken niet meer mogelijk

Betaalapp Florin houdt ermee op. De app om betaalverzoeken aan te maken en rekeningen te delen, stopt per direct. Maar Florin is niet de enige betaalapp die ermee ophoudt.

De betaalapp Florin houdt ermee op. Florin was een onafhankelijke betaal-app waarmee je sneller betalingen met vrienden onderling kon regelen. Florin was op zoek naar investeerders om de dienst voort te zetten, maar dat is helaas niet gelukt. Ook de andere betaalapp Sowdan lijkt te zijn gestopt.

Overzicht in Florin.

Betaal-app Florin stopt

Florin is opgestart door twee jonge Nederlandse ondernemers genaamd Bas de Vries en Andre Woons. Zij vonden dat betalingen aan vrienden onnodig ingewikkeld was, vooral door onhandige IBAN-nummers die lastig te onthouden zijn. Hierop bedachten zij eerder de app IVAN, waarmee het werken met IBAN-nummers versimpeld werd. Het echte werkt werd voortgezet in Florin, een betaalapp waarmee je direct betalingen kunt regelen. Je kunt betaalverzoeken sturen, groepen aanmaken en chatten over de kosten. Florin gebruik je op basis van je mobiele nummer. Verder werken de betaalverzoeken net zo als in andere soortgelijke apps. Dat wil zeggen dat je met iDEAL je betaling voortzet.

Het gebruik van Florin was gratis en daar lijkt dan ook het probleem te zitten. In een mail aan gebruikers laat Florin weten dat het ze niet is gelukt om te zoeken naar investeerders voor het Florin-project. De bedenkers geven aan veel gesprekken te hebben gevoerd en zelfs naar Amerika te zijn afgereisd, maar het mocht niet baten. Dat betekent dat het per direct niet meer mogelijk is om nieuwe betaalverzoekjes aan te maken. Openstaande verzoekjes kun je nog tot en met vrijdag betalen. Alle uitbetalingen van Florin aan degene die het betaalverzoek gemaakt heeft, worden nog gewoon uitgevoerd. De laatste uitbetaling is op maandag 2 oktober. In onderstaande video lichten de bedenkers het stoppen van Florin toe (tip: kijk ook even tot het laatste moment).

Ook Sowdan gestopt

Overigens lijkt Florin niet de enige zijn waarvoor het doek gevallen is. Dit voorjaar werd ook de betaalapp Sowdan geïntroduceerd, maar zowel de website als de app zijn niet meer in de lucht. Inloggen in de app lijkt ook niet meer te lukken. Aan de investering zal het bij Sowdan niet gelegen hebben, aangezien de Nederlandse Energiemaatschappij zo’n €2,1 miljoen geïnvesteerd heeft.

Als je nu op zoek bent naar een alternatief, dan kun je daarvoor terecht bij een aantal partijen. Tikkie is een handige betaalapp om snel een verzoekje te maken, terwijl mensen met een ING-rekening ook de ING-app kunnen gebruiken. bunq-gebruikers kunnen standaard in de bunq-app een betaalverzoek sturen, terwijl dit sinds kort ook mogelijk is in de Rabobank-app.

Suggestie hoe we dit artikel kunnen verbeteren? Laat het ons weten!

Informatie

Laatst bijgewerkt 26 september 2017, 18:46
Categorie Apps
Onderwerp mobiel bankieren

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.