Apple wil gigantische winkel openen in voormalige bibliotheek

Apple wil een Apple Store openen in de gigantische Carnegie Library in Washington D.C. Het is nu een evenementencentrum.

Apple wil een gigantische nieuwe winkel openen in een voormalige bibliotheek in Washington DC in de VS. Het gaat om Carnegie Library, een 113 jaar oud gebouw in het centrum van de stad. Volgens de Washington Business Journal wil Apple het historische gebouw ombouwen tot Apple Store, net zoals ze met hun winkel in Amsterdam hebben gedaan.


Het Carnegie Library gebouw in Washington

Apple Store in Carnegie Library

Apple heeft donderdag goedkeuring gekregen om het gebouw te betrekken, maar moet daarvoor wel een compensatie tussen de $1 en $2 miljoen betalen aan Events D.C. voor misgelopen inkomsten. De gemeente Washington zal Apple volgens de berichten een tienjarige huur aanbieden met een mogelijke verlenging van nog eens tien jaar. Naast de normale huur van het pand en moet Apple ook de kosten van de renovatie betalen. Events D.C. houdt het recht om een aantal keren per jaar een evenement te organiseren. De toekomstige Apple Store heeft meer dan twee keer zoveel oppervlakte als de Apple Store in Amsterdam.

Carnegie Library

Carnegie Library

Carnegie Library

Met Carnegie Library krijgt Apple er alweer een opvallende locatie bij, naast de al bestaande flagship stores aan Fifth Avenue, in Grand Central Terminal en de pas geopende winkel in Parijs. Bij renovaties zorgt Apple dat de historische waarde van het gebouw behouden blijft.

De toekomstige winkel zal ontworpen worden door het architectuurbedrijf Foster + Partners. Zij werkten al eerder samen met Apple aan winkels in Londen en San Francisco.

Bron foto’s: Events D.C.

Apple Store

Lees alles over de Apple Store, de retailwinkel van Apple. Nederland kent drie Apple Stores (Amsterdam, Haarlem en Den Haag) terwijl je in België de keuze hebt uit één locatie in Brussel. Wereldwijd gaat het om meer dan vijfhonderd winkels. Daarnaast is er de online Apple Store, waar je bestellingen kunt plaatsen om te laten thuisbezorgen. Waar vind je de officiële Apple Stores en hoe kun je ze bezoeken? Hieronder vind je alle info op een rij!

Apple Store

Reacties: 6 reacties

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.