Uitgelicht
Apple's maart 2024-aankondigingen
Toon of verberg de lijst met posts

Derde Apple Store van Parijs geopend in voormalige markthal

Apple heeft in Parijs de derde Apple Store geopend. In Saint Germain vind je een riante winkel, gevestigd in een historische marktplaats voor vis, groente en kaas.

Apple heeft dit weekend de derde Apple Store in de binnenstad van Parijs geopend. Onder grote belangstelling gingen de deuren open van Apple Marché Saint-Germain. De nieuwe Apple Store is te vinden op de linkeroever van de Seine, aan 9 Rue Clément.


Apple Store Parijs Saint Germain

Nieuwe Apple Store in Parijs

Buiten de ringweg van Parijs zijn nog meer Apple Stores te vinden, maar voor de Apple-fans die in de toeristische gebieden rondhangen heb je nu keuze uit drie adresjes: bij het Louvre, bij Opéra en nu dus ook in de populaire wijk Saint-Germain.

Plattegrond Apple Store Marché Saint Germain

Voormalige markthal voor groente, kaas en vis
De buurt waar de winkel staat dateert uit de vijftiende eeuw en dankt zijn naam aan de gelijknamige abdij. Net als bij andere Apple Stores die op historische plekken zijn gevestigd heeft Apple het pand opgeknapt en zoveel mogelijk geprobeerd om het uiterlijk authentiek te houden.

Marché Saint-Germain in 1834
Marché Saint-Germain in 1834

Eerder was er een marktplaats gevestigd, waar je verse vis, groente en kaas kon kopen. In de negentiende eeuw werd deze Marché Saint Germain in opdracht van Napoleon III overdekt gemaakt, zodat er een markthal ontstond.

Marché Saint-Germain 1850
Marché Saint-Germain in 1850

Op historische foto’s en tekeningen is goed te zien hoe de markthal er voorheen uitzag.

Marché Saint-Germain in 1850
Marché Saint-Germain in 1850

Apple heeft het gebouw aangepast aan de huidige stijl van inrichting, met bijvoorbeeld bomen. Tim Cook feliciteerde de Parijzenaars via Twitter met het nieuwe winkelparadijs. De openingstijden vind je hier.

Klik om inhoud van Twitter te tonen.
Learn more in Twitter’s privacy policy.

Apple Store Parijs Marché Saint Germain

Apple Store Parijs Marché Saint Germain

Apple Store Parijs Marché Saint Germain

Apple Store

Lees alles over de Apple Store, de retailwinkel van Apple. Nederland kent drie Apple Stores (Amsterdam, Haarlem en Den Haag) terwijl je in België de keuze hebt uit één locatie in Brussel. Wereldwijd gaat het om meer dan vijfhonderd winkels. Daarnaast is er de online Apple Store, waar je bestellingen kunt plaatsen om te laten thuisbezorgen. Waar vind je de officiële Apple Stores en hoe kun je ze bezoeken? Hieronder vind je alle info op een rij!

Apple Store

Reacties: 0 reacties

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.