Super Mario Run met een zwaaiende Mario op de iPhone.

Eerste hands-ons Super Mario Run bieden meer details over gameplay

Volgende week verschijnt Super Mario Run wereldwijd in de App Store, maar voor het zover is mochten enkele media Nintendo's eerste eigen échte iOS-game spelen. Hieruit zijn ook meer details naar voren gekomen, zoals speelbare personages.

Super Mario Run met een zwaaiende Mario op de iPhone.

Volgende week gaat het echt gebeuren: dan brengt Nintendo haar eerste eigen Mario-game uit in de App Store. Super Mario Run bevat de klassieke Mario-gameplay, maar dan met een nieuw sausje om het spel goed te laten spelen op de iPhone en iPad. Enkele internationale media hebben al de kans gekregen om Super Mario Run te spelen. Ze zijn overwegend positief, maar uit de hands-ons blijken ook wat interessante nieuwe details over de gameplay.

Bekijk ook

Super Mario Run komt op 15 december, volledige game kost €9,99

Super Mario Run heeft een releasedatum. Het eerste mobiele Mario-spel voor iPhone en iPad verschijnt wereldwijd op 15 december. Het spel is gratis te downloaden, maar de volledige game kost €9,99.

Super Mario Run: old-school Mario met een twist

Een week geleden kregen internationale media de kans om Super Mario Run uit te proberen en ook Jimmy Fallon, een bekende Amerikaanse talkshowhost, mocht gisterenavond op de Amerikaanse tv Super Mario Run uitproberen. In de hands-on artikelen van Engadget en The Guardian komt vooral de eenvoudige besturing en herspeelbaarheid naar voren. In Super Mario Run rent Mario vanzelf en springt ook automatisch over kleine vijanden zoals Goomba’s en Koopa’s, maar door zelf sprongen te maken behaal je een veel hogere score. Een level is eenvoudig uit te spelen, zo bleek uit de hands-ons, maar het blijkt vooral de kunst te zijn om meer in de levels te ontdekken.

De besturing is volgens de eerste berichten zo eenvoudig, dat iedereen het kan spelen. Het enige wat je hoeft te doen is op het onderste deel van het scherm tikken om Mario te laten springen. Een korte tik resulteert in een kleine sprong, terwijl een langere tik Mario verder laat springen. In de levels is het niet alleen de bedoeling om tot het einde te komen, maar ook om zoveel mogelijk muntjes te verzamelen. Deze muntjes zijn namelijk nodig in de overige twee modi van het spel: Toad Rally en Kingdom Builder. In Toad Rally neem je het op tegen een andere speler, waarbij de Toads onderin het scherm aangeven hoe goed je het doet. Hoe meer acrobatische stunts je uitvoert, hoe meer de Toads voor je staan te juichen.

In de levels vind je behalve de gouden muntjes, ook roze, paarse en zwarte muntjes. Door deze te verzamelen, ontdek je meer van de levels. Deze gekleurde muntjes zitten echter op lastige plekken verstopt. Als we de hands-ons mogen geloven, is dit ook voor de meer ervaren speler een lastig klusje. Je zult dan ook de 24 levels in de game vaker moeten doorspelen om alles gezien te hebben. Muntjes in het spel spendeer je vervolgens in de Kingdom Builder-stand, waar je je eigen koninkrijk kunt maken. Veel van de onderdelen die je daar plaatst zijn puur decoratief, maar er zijn ook elementen waar je interactie mee kan uitvoeren. Nintendo wilde echter nog niet verklappen wat dat precies zal zijn.

Verder is uit de hands-ons duidelijk geworden dat je naast Mario ook kunt spelen met zijn broer Luigi en maatje Yoshi. Er zouden nog meer personages in Super Mario Run speelbaar zijn, maar details daarover zijn nog geheim. Super Mario Run is een gratis download en verschijnt op 15 december voor iPhone en iPad.

Bekijk ook

Super Mario Run komt op 15 december, volledige game kost €9,99

Super Mario Run heeft een releasedatum. Het eerste mobiele Mario-spel voor iPhone en iPad verschijnt wereldwijd op 15 december. Het spel is gratis te downloaden, maar de volledige game kost €9,99.

In de gratis versie kun je de eerste drie levels spelen in zowel de World Tour als Toad Rally-stand, terwijl je van het vierde level slechts korte tijd kunt proeven. Om de volledige game te ontgrendelen, betaal je €9,99. In onder andere Amerika kunnen spelers vanaf vandaag een demo spelen in de Apple Store, maar in Nederland is deze mogelijkheid niet beschikbaar.

Suggestie hoe we dit artikel kunnen verbeteren? Laat het ons weten!

Informatie

Laatst bijgewerkt
8 december 2016 om 14:43
Onderwerpen
,
Categorie
Apps
13 reacties

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.