iPhone 11 Pro kleuren

Apple verlengt retourperiode voor de feestdagen tot 8 januari

Apple heeft aangekondigd dat je extra veel tijd krijgt om tijdens de feestdagen je aankopen te proberen. Er geldt een verlengde retourtermijn waardoor je pas in januari de gekochte spullen hoeft terug te brengen.
Gonny van der Zwaag | iCulture.nl - · Laatst bijgewerkt:

Zoals elk jaar krijg je bij de online Apple Store nu extra veel tijd om je aankopen terug te brengen. Alles wat je tussen 15 november en 25 december 2019 hebt gekocht, hoeft pas op woensdag 8 januari 2020 terug. Het geldt alleen voor de online Apple Store en niet voor spullen die op bestelling zijn gemaakt, zoals een iPod met inscriptie. Wat je na 25 december koopt valt weer onder het normale retourbeleid. Maar dan zijn de feestdagen ook alweer bijna voorbij.


Voor de fysieke Apple Store geldt ook een verlengde retourtermijn tot 8 januari (dit artikel meldde eerder dat dit niet zo was, aangezien er in de gelinkte voorwaarden niets over staat vermeld).

De komende dagen kan het interessant worden om een nieuwe MacBook, iPad of ander product te kopen, want veel winkels zijn al begonnen met Black Friday 2019. Of Apple daar dit jaar ook aan meedoet is nog niet helemaal zeker, maar voorgaande jaren kreeg je een tegoedbon bij aankoop van een product. Geen directe korting dus, want Apple stunt liever niet met prijzen, maar wel een manier om de aanschaf van wat extra accessoires te financieren.

Zoek je nog inspiratie, kijk dan eens in onze Gift Guide:

Bekijk ook

iCulture Gift Guide

Zoek je nog ideeën voor cadeaus een speciale gelegenheid, zoals Valentijnsdag? Is er binnenkort iemand jarig of wil je zomaar iemand verrassen? Zoek niet langer! De iCulture Gift Guide geeft inspiratie: voor jong tot oud en in elke prijsklasse hebben we leuke cadeaus voor je verzameld.

Mocht je van plan zijn naar de fysieke Apple Store te gaan, dan kun je daar meteen mooi een gratis sessie in de vernieuwde serie Everyone Can Code meepakken. Steek je meteen nog wat op.

Apple producten met inscriptie
Geldt niet voor producten op maakt, zoals deze met inscriptie.

Vaak ben je goedkoper uit als je niet rechtstreeks bij Apple koopt, omdat er nauwelijks meer wordt vastgehouden aan de adviesprijzen. Alleen bij APR’s zoals Amac zie je vaak nog de vaste prijs, al gelden daar ook regelmatig acties. Als voorbeeld zie je hieronder de prijzen van een 11-inch iPad Pro, die al wat langer verkrijgbaar is en daarom lang niet overal meer voor de adviesprijs in de winkel ligt. Wat opvalt is dat je alleen bij pc-winkels zoals Alternate en Paradigit de standaardprijs van €899 betaalt. Maar wie slim is betaalt voor een nieuwe niet meer dan €839.

Suggestie hoe we dit artikel kunnen verbeteren? Laat het ons weten!

4 reacties

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.