Everyone Can Code leerlingen met beperking

Apple introduceert vernieuwd ‘Everyone Can Code’-programma

Apple introduceert een vernieuwd Everyone Can Code-programma. Het bedrijf wil hiermee kinderen meer betrekken bij programmeren, zodat ze dit op jonge leeftijd al leren.
Daniel Vischjager - · Laatst bijgewerkt:

Vernieuwd ‘Everyone Can Code’-programma

Enkele jaren geleden introduceerde Apple het Everyone Can Code-programma. Het doel is om kinderen al op jonge leeftijd te introduceren met de taal van technologie. Hier hoort een speciale Swift Playgrounds-app bij, waarbij op een speelse manier code wordt uitgelegd door kinderen zelf te laten programmeren. Vanaf vandaag is er een vernieuwd programma beschikbaar met meer materiaal voor leraren en meer.


Een nieuw onderdeel zijn de Everyone Can Code puzzels. Dit is een gratis ebook dat voortbouwt op de kennis die kinderen al hebben opgedaan met Swift Playgrounds. Hierbij hoort ook een nieuw ebook voor docenten, zodat zij hun leerlingen zo goed mogelijk kunnen helpen. Het doel van deze nieuwe lesmaterialen is om kinderen te leren een link te leggen tussen programmeren en het dagelijks leven.

In het vernieuwde programma integreert Apple ook het Everyone Can Create-programma. Dat houdt in dat scholieren hun creativiteit, bijvoorbeeld door te tekenen, kunnen combineren met programmeerskills.

Apple stelt dat er al meer dan 5000 scholen en miljoenen scholieren wereldwijd meedoen aan het Everyone Can Code-programma. Om ervoor te zorgen dat iedereen kan meedoen levert Apple gratis videomateriaal met ondertiteling. Voor Amerikaanse scholieren is er ook video met gebarentaal.

Everyone Can Code blinde en dove leerlingen

Programmeren met Today at Apple

Om programmeren nog toegankelijker te maken houdt Apple van 1 t/m 15 december extra programmeersessies. Met deze extra sessies viert Apple de Computer Science Education Week. Er zijn sessies voor complete beginners, maar ook voor gevorderden. Zo is er op 1 december een sessie bij Apple Den Haag waar je leert hoe je een programmeerbare bal bestuurt.

Deelnemers met meer ervaring kunnen andere sessies volgen, waarbij je leert om te gaan met augmented reality en de mogelijkheden ervan. Het aanbod van sessies verschilt per Apple Store. Je kunt in Amsterdam, Haarlem en Den Haag terecht. Ook in Brussel zijn sessies te volgen.

In Nederland wordt Apple’s programma ‘Iedereen kan programmeren‘ genoemd. Wil je weten welke sessies je nog meer kunt volgen? Check dan het Programmeren bij Apple-overzicht.

Wil je thuis zelf al aan de slag gaan? Dan hebben we een overzicht van de beste apps als kinderen programmeren willen leren.

Suggestie hoe we dit artikel kunnen verbeteren? Laat het ons weten!

Informatie

Laatst bijgewerkt 21 november 2019, 17:56
Categorie Apple
Onderwerpen programmeren, today at apple
5 reacties

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.