Everyone Can Code leerlingen met beperking

Apple introduceert vernieuwd ‘Everyone Can Code’-programma

Apple introduceert een vernieuwd Everyone Can Code-programma. Het bedrijf wil hiermee kinderen meer betrekken bij programmeren, zodat ze dit op jonge leeftijd al leren.
Daniel Vischjager - · Laatst bijgewerkt:

Vernieuwd ‘Everyone Can Code’-programma

Enkele jaren geleden introduceerde Apple het Everyone Can Code-programma. Het doel is om kinderen al op jonge leeftijd te introduceren met de taal van technologie. Hier hoort een speciale Swift Playgrounds-app bij, waarbij op een speelse manier code wordt uitgelegd door kinderen zelf te laten programmeren. Vanaf vandaag is er een vernieuwd programma beschikbaar met meer materiaal voor leraren en meer.


Een nieuw onderdeel zijn de Everyone Can Code puzzels. Dit is een gratis ebook dat voortbouwt op de kennis die kinderen al hebben opgedaan met Swift Playgrounds. Hierbij hoort ook een nieuw ebook voor docenten, zodat zij hun leerlingen zo goed mogelijk kunnen helpen. Het doel van deze nieuwe lesmaterialen is om kinderen te leren een link te leggen tussen programmeren en het dagelijks leven.

Bekijk ook

Swift: alles over Apple's eigen programmeertaal

Swift is Apple's programmeertaal voor iOS- en macOS-apps. In deze gids lees je alles over programmeren met Swift, boeken, cursussen en meer.

In het vernieuwde programma integreert Apple ook het Everyone Can Create-programma. Dat houdt in dat scholieren hun creativiteit, bijvoorbeeld door te tekenen, kunnen combineren met programmeerskills.

Apple stelt dat er al meer dan 5000 scholen en miljoenen scholieren wereldwijd meedoen aan het Everyone Can Code-programma. Om ervoor te zorgen dat iedereen kan meedoen levert Apple gratis videomateriaal met ondertiteling. Voor Amerikaanse scholieren is er ook video met gebarentaal.

Everyone Can Code blinde en dove leerlingen

Programmeren met Today at Apple

Om programmeren nog toegankelijker te maken houdt Apple van 1 t/m 15 december extra programmeersessies. Met deze extra sessies viert Apple de Computer Science Education Week. Er zijn sessies voor complete beginners, maar ook voor gevorderden. Zo is er op 1 december een sessie bij Apple Den Haag waar je leert hoe je een programmeerbare bal bestuurt.

Deelnemers met meer ervaring kunnen andere sessies volgen, waarbij je leert om te gaan met augmented reality en de mogelijkheden ervan. Het aanbod van sessies verschilt per Apple Store. Je kunt in Amsterdam, Haarlem en Den Haag terecht. Ook in Brussel zijn sessies te volgen.

In Nederland wordt Apple’s programma ‘Iedereen kan programmeren‘ genoemd. Wil je weten welke sessies je nog meer kunt volgen? Check dan het Programmeren bij Apple-overzicht.

Bekijk ook

Today at Apple: alles over de workshops in de Apple Store

Apple biedt met Today at Apple een serie gratis workshops aan in de Apple Stores, over allerlei onderwerpen. Naast de sessies in de Apple Store zelf zijn er ook foto- en schetswandelingen, sessies voor kinderen en mensen met beperkingen.

Wil je thuis zelf al aan de slag gaan? Dan hebben we een overzicht van de beste apps als kinderen programmeren willen leren.

Bekijk ook

Met deze 11 apps leren kinderen programmeren

Willen jouw kinderen zelf leren programmeren? Begin dan op de iPad! iCulture heeft 11 iOS-apps uitgekozen waarmee kinderen spelenderwijs leren programmeren, zodat ze games en animaties leren maken.

Suggestie hoe we dit artikel kunnen verbeteren? Laat het ons weten!

5 reacties

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.