Apple Store Haarlem doelwit van ramkraak, enkele iPads buitgemaakt

De Apple Store aan de Grote Houtstraat in Haarlem is afgelopen nacht doelwit geworden van een ramkraak. Onduidelijk is of en wat er is buitgemaakt.
Michel Lusthof - · Laatst bijgewerkt:

Apple Store Haarlem voorkant overdagDe nieuwe Apple Store aan de Grote Houtstraat in Haarlem is vannacht doelwit geworden van een ramkraak. Dat meldt de politie. De kraak vond vroeg in de ochtend plaats. Iets voor 5.00 uur schrokken omwonenden wakker van een gigantische knal. De daders waren met een auto door de pui gereden en zijn vervolgens gevlucht. Vermoedelijk op twee scooters. Volgens de politie zijn er “in ieder geval” enkele iPads buitgemaakt.

Op onderstaande foto’s, die ons via Twitter werden toegestuurd, is te zien hoe de politie momenteel sporenonderzoek doet in de winkel. De pui wordt, of is, inmiddels vervangen door een houten beschutting. De Apple Store in Haarlem is de tweede officiële Apple Store in Nederland en is pas drie weken open. Medewerkers van de winkel laten aan RTV Noord Holland weten dat er slechts weinig voorraad in de winkel lag: “Ze hebben wel wat buit gemaakt, maar niet extreem veel.”

https://twitter.com/schnhvn/status/417932005419270144

Volgens Apple-woordvoerder Martijn Kroonstuiver is nog niet duidelijk of de Apple Store later vandaag weer open zal gaan. Dat wordt op dit moment uitgezocht. Afspraken aan de Genius Bar die voor vandaag ingepland staan gaan in ieder geval niet door, zo laat iCulture-lezer Dennis Janssen ons weten:

Meer foto’s en een video van de ramkraak zijn hier te vinden.

Suggestie hoe we dit artikel kunnen verbeteren? Laat het ons weten!

Informatie

Laatst bijgewerkt 1 januari 2014, 13:38
Categorie Providers
Onderwerpen apple store, apple store haarlem, haarlem

Apple Store

Lees alles over de Apple Store: waar vind je Apple Stores, wat is er zo bijzonder aan en hoe kun je er terecht voor reparaties? Hieronder vind je alle info op een rij!

Apple Store

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.