Design is ook niet alles: MacBook-dak van Apple Store Chicago niet bestand tegen sneeuw

Apple denkt bij het ontwerpen van producten en winkels vaak aan het design, maar in het geval van de winkel in Chicago is over de praktische zaken minder goed nagedacht. Het MacBook-dak blijkt namelijk niet bestand tegen sneeuw, waardoor delen afgezet moeten worden.

Afgelopen zomer schreven we over de komst van de nieuwste Apple Store in Chicago. Niet omdat het zo speciaal is dat er weer een nieuwe winkel geopend werd, maar omdat het dak er wel heel speciaal uit zag. Van bovenaf lijkt het dak namelijk sprekend op een MacBook, inclusief Apple-logo. Een mooi architectonisch bouwwerk, maar nu blijkt dat er niet goed is nagedacht over de komst van sneeuw.

Apple Store Chicago niet bestand tegen sneeuw

De afgelopen dagen zijn grote delen van Noord-Amerika en Canada getroffen door een flinke pak sneeuw door koude lucht die afkomstig is van de poolstreken. Dat blijkt behoorlijk slecht nieuws voor de dit jaar geopende Apple Store in Chicago. Het platte dak van de winkel, met aflopende randen zoals op een MacBook, zorgt namelijk voor problemen en gevaren voor wandelend winkelpubliek. Door het design van het dak, is er namelijk grote kans dat sneeuw naar beneden valt. Bovendien hangen er behoorlijk gevaarlijke ijspegels aan de randen die je zeker niet op je hoofd wil hebben.

Sneeuw en ijs op Apple Store Chicago.

Apple is dus genoodzaakt om delen rondom de winkel af te zetten. Met geel-zwarte linten en begeleidende borden worden bezoekers gewaarschuwd voor vallend ijs en sneeuw. Rondom het dak is ook geen dakgoot aanwezig waarmee sneeuw en ijs opgevangen kan worden, waardoor de situatie dus gevaarlijk kan zijn. De benedeningang is inmiddels dicht, waardoor bezoekers alleen nog de bovenste ingang kunnen gebruiken. Apple lijkt in het geval van deze winkel dus iets te veel aan het design gedacht te hebben, zonder rekening te houden met het klimaat van Chicago en de te verwachte sneeuw.

Chicago Apple Store

Het is nog onduidelijk of Apple maatregelen gaat nemen om het dak snowproof te maken. De winkel in Chicago is één van de eerste die ontworpen is met Apple’s nieuwe winkeldesign in het achterhoofd. In plaats van een simpele winkel waar je heen gaat om een hoesje of iPhone te kopen, moeten Apple Stores vooral een plek zijn waar je samenkomt als een soort dorpsplein. De Today at Apple-sessies maken daar ook onderdeel van uit.

Bekijk ook

Nieuwe Apple Store Chicago ziet eruit als gigantische MacBook

De nieuwe Apple Store Chicago ziet eruit als een grote MacBook, met Apple-logo op het dak. Is het een grapje, of blijft het logo?

Informatie

Laatst bijgewerkt
29 december 2017 om 9:21
Onderwerp
Categorie
Apple

Apple Store

Lees alles over de Apple Store, de retailwinkel van Apple. Nederland kent drie Apple Stores (Amsterdam, Haarlem en Den Haag) terwijl je in België de keuze hebt uit één locatie in Brussel. Wereldwijd gaat het om meer dan vijfhonderd winkels. Daarnaast is er de online Apple Store, waar je bestellingen kunt plaatsen om te laten thuisbezorgen. Waar vind je de officiële Apple Stores en hoe kun je ze bezoeken? Hieronder vind je alle info op een rij!

Apple Store

Reacties: 8 reacties

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.