Curling Winter Games app.

Met deze curling-game veeg je je alvast warm voor de Olympische Winterspelen

Curling is niet de populairste sport in Nederland, maar deze game voor de iPhone wil daar verandering in brengen. De Curling Winter Games-app van de Nederlandse Curling Bond bereidt je alvast voor op de Olympische Winterspelen.

Curling Winter Games app.
2018 belooft een sportief jaar te worden. In de zomermaanden is het tijd voor het WK voetbal (hup België!) en in februari zijn de Olympische Winterspelen in Pyeongchang in Zuid-Korea. Eén van de sporten die daar beoefend wordt is curling, dat in Nederland niet heel erg populair is. Deze app van de Nederlandse Curling Federatie en het nationale team moet daar verandering in brengen.

Curling Winter Games-app

Het Nederlandse curlingteam heeft het helaas niet weten te schoppen tot de Olympische Spelen. Tijdens het kwalificatietoernooi begin deze maand is het team gestrand, maar dat neemt niet weg dat het curlen best eens in het zonnetje gezet mag worden.

De game Curling Winter Games is een grappige app waarmee je zelf een potje curling kunt spelen. Voor wie de regels niet kent, worden ze duidelijk in de app uitgelegd. Het komt erop neer dat je om beurten een steen moet gooien en ervoor moet zorgen dat deze zo dicht mogelijk bij de roos komt.

Voordat je in de game je steen moet gooien, bepaal je eerst de rotatie van je steen door naar links of rechts te vegen. Vervolgens bepaal je de kracht en de hoek waarmee je gooit en veeg je tijdens je worp over het scherm om de baan glad te vegen en je steen verder te laten glijden. Per beurt gooien beide teams acht keer een steen en wie er het dichtst bij de roos is, krijgt een punt. Je kunt in de game kiezen voor één van de zestien landen, inclusief Nederland. Behalve tegen de computer kun je het spel ook op één iPhone om beurten spelen met een vriend of vriendin.

Curling Winter Games.

Naast het spelen van een potje curling, kun je ook meer lezen over het Nederlandse nationale team. Je ziet bijvoorbeeld wie er in het team spelen en je leest meer over de prestaties in de afgelopen toernooien. Helaas heeft het team het dus niet gered om aan de Olympische Spelen van 2018 mee te doen, maar wellicht dat ze er in 2022 wel bij zijn tijdens de Olympische Spelen in Beijing. Het team mag in ieder geval al meedoen met het kwalificatietoernooi, maar voor die tijd staat eerst nog het wereldkampioenschap in Las Vegas op het programma. Wij hebben in ieder geval heel wat opgestoken over deze bijzondere sport.

Suggestie hoe we dit artikel kunnen verbeteren? Laat het ons weten!

Informatie

Laatst bijgewerkt 28 december 2017, 16:15
Categorie Apps
Onderwerpen olympische spelen, sportgame

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.