Apple Store-app op iPhone en iPad.

Apple brengt vernieuwde Apple Store-app uit met persoonlijke aanbevelingen

De Apple Store-app is bijgewerkt en geeft nu persoonlijke aanbevelingen op basis van jouw gekoppelde producten. Bovendien is de app op de iPad voorzien van een nieuw uiterlijk, waardoor de app nagenoeg hetzelfde uiterlijk heeft als op de iPhone.
Benjamin Kuijten | iCulture.nl - · Laatst bijgewerkt:

apple-store-app-iphone-ipad
Apple heeft de eerder besproken update voor de Apple Store-app uitgebracht. Dankzij deze update krijg je nu persoonlijke aanbevelingen op basis van eerdere aankopen. De app kan nu zien welke Apple-producten er gekoppeld zijn aan de ingestelde Apple ID, zodat je aanbevelingen krijgt voor producten die bij jou passen.

Nieuwe Apple Store-app met aanbevelingen

Met de Apple Store-app voor iPhone, iPad en Apple Watch kun je aankopen doen in de online Apple Store. Je vindt er niet alleen Apple-apparaten, maar ook allerlei accessoires zoals hoesjes en kabels. Voor de persoonlijke aanbevelingen kijkt Apple naar je producten die aan je account gekoppeld zijn, waardoor de aangeboden producten goed bij elkaar passen. De app heeft alleen toegang tot de naam, het model en onderdeelnummer van je producten. Je krijgt bijvoorbeeld een aanbeveling voor een hoesje die past bij de kleur van jouw iPhone 6s. In de instellingen kun je deze functie uitschakelen.

apple-store-apparaten apple-store-instellingen

Ook kun je met de app nu zien of je favoriete producten op voorraad zijn. Bestellingen hou je bovendien met de app in de gaten en je krijgt een bericht als je deze kunt ophalen. Daarnaast is de app op de iPad voorzien van een nieuw uiterlijk. Net als op de iPhone maakt de iPad-versie gebruik van een standaard menu met tabbladen onderaan het scherm. Je vindt hier dus dezelfde vier knoppen, namelijk Ontdekken, Winkelen, Account en Shopping Bag. Omdat de iPad-versie nu meer wegheeft van de iPhone-versie, is deze ook makkelijker schaalbaar. De iPad-versie ondersteunt daarom nu ook Split View en Slide Over, zodat je deze kunt gebruiken naast een andere app.

apple-store-app-ipad

Ook kun je de app gebruiken om producten mee te scannen. Je krijgt dan niet alleen meer informatie, maar kunt ook meteen zien of het compatibel is met jouw apparaten. Tot slot heeft de app een nieuw icoontje gekregen met een blauw tasje in een verder wit appicoon.

Suggestie hoe we dit artikel kunnen verbeteren? Laat het ons weten!

Informatie

Laatst bijgewerkt 5 augustus 2016, 10:15
Categorie Apps
Onderwerp apple store
4 reacties

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.