Pokemon Go Psyduck vinden

Stroombesparende modus komt terug in Pokémon Go

Het vangen van Pokémon blijkt lastiger geworden. De wezens rennen sneller weg en je hebt meerdere ballen nodig om er eentje te vangen. Er is ook goed nieuws, want de stroombesparende modus komt binnenkort terug in het spel.
Benjamin Kuijten | iCulture.nl - · Laatst bijgewerkt:

Pokemon Go Psyduck vinden
Het immens populaire spel Pokémon Go wordt nog steeds veel gespeeld, maar spelers zijn niet blij met de recente wijzigingen die in het spel zijn doorgevoerd. Pokémon worden steeds lastiger te vangen en verschijnen ook minder vaak, waardoor het spelen van Pokémon Go op de achterbank van de auto bijvoorbeeld lastiger wordt. Ondertussen heeft ontwikkelaar Niantic gemeld dat de batterijbesparende stand in Pokémon Go binnenkort weer terugkeert in een update.


Stroombesparende modus komt terug
In een aparte Facebook-post heeft de ontwikkelaar van Pokémon Go laten weten dat de energiebesparingsmodus in Pokémon Go binnenkort terugkeert. Als je deze stand ingeschakeld had, werd het scherm op zwart gezet zodra je de iPhone naar beneden vasthield. Ook de helderheid werd gedimd, waardoor de batterij langer mee zou moeten gaan. Volgens de ontwikkelaar bleek de functie niet altijd even goed te werken, maar nu melden ze dat dit binnenkort opgelost gaat worden waardoor deze stand weer terugkeert.

Spelers boos om wijzigingen Pokémon Go

De afgelopen week heeft ontwikkelaar Niantic een tweetal updates uitgebracht voor Pokémon Go. De eerste grote update maakte het mogelijk om de outfit van je trainer aan te passen. Er waren echter ook enkele wijzigingen waar spelers minder blij mee waren, zoals het verwijderen van de voetstapjes bij Pokémon in de buurt. In de afgelopen dagen klagen spelers bovendien dat het vangen van Pokémon nu een stuk lastiger geworden is, waardoor je meerdere Pokéballs moet blijven gooien op zelfs de zwakkere Pokémon, terwijl je deze eerder vrij eenvoudig kon vangen. Ook vluchten Pokémon nu vaker weg en slaan ze gegooide ballen vaker terug. Door deze wijzigingen gebruik je in veel gevallen veel meer Pokéballs. Deze krijg je niet alleen door Pokéstops te bezoeken, maar je kunt ze ook aanschaffen via een in-app aankoop.

Bovendien zou het spel nu minder vaak naar nieuwe Pokémon scannen. In plaats van elke vijf seconden, zou het nu gaan om elke tien seconden. Dit is vooral onhandig als je Pokémon Go speelt in de auto op de achterbank of in het openbaar vervoer, omdat je sneller voorbij een locatie gaat dan dat de app scant voor nieuwe Pokémon. Hierdoor kan het zo zijn dat je zelden of geen Pokémon tegenkomt als je Pokémon Go in deze situatie speelt. Eerder bleek ook al dat externe diensten zoals PokéVision niet meer werken, omdat deze inbreuk zouden maken op de voorwaarden van Niantic.

Pokemon Slowbro gesignaleerd

Tot slot laat de ontwikkelaar in de post nog weten dat het spel zeer binnenkort naar Latijns-Amerika komt en ook te spelen zal zijn voor alle atleten in Rio de Janeiro. Ook waren er enkele beelden opgedoken waarin de legendarische Pokémon Articuno in het bezit was gekomen van enkele spelers in Amerika. Het is echter onbekend hoe dit kon gebeuren, omdat de Pokémon nog niet officieel in het spel beschikbaar zijn. Deze Pokémon is door ontwikkelaar Niantic weer weggehaald bij de desbetreffende spelers.

Het is overigens nog steeds onbekend hoe deze Pokémon precies verspreid gaan worden, ook al liet de CEO van Niantic John Hanke in een interview weten dat nieuwe Pokémon rond speciale gebeurtenissen op bepaalde tijden in bepaalde delen van de wereld beschikbaar komen. Het is onduidelijk of hiermee bijvoorbeeld de Olympische Spelen bedoeld wordt.

Wil je meer weten over Pokémon Go? Lees dan onze andere artikelen:

Suggestie hoe we dit artikel kunnen verbeteren? Laat het ons weten!

Informatie

Laatst bijgewerkt 8 augustus 2016, 15:33
Categorie Apps
Onderwerp pokemon
2 reacties

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.