Apple AR-bril concept door iDropNews en Martin Hajek: twee modellen

Gerucht: ‘Apple staakt ontwikkeling van AR-bril’

Artikel bijgewerkt met meer informatie
Apple zou zijn gestopt met de verdere ontwikkeling van de AR-bril, zo meldt een bron vandaag. Er waren de afgelopen jaren meermaals geruchten over Apple's eigen augmented reality-bril.

‘Apple stopt met ontwikkeling AR-bril’

Dat Apple geïnteresseerd is in augmented reality, mag inmiddels duidelijk zijn. Apple’s AR-platform ARKit gaat inmiddels versie 3 tegemoet en Tim Cook heeft in het verleden vaak aangegeven veel te zien in augmented reality. Hoewel Apple nooit officieel een AR-bril aangekondigd heeft, waren er veel betrouwbare bronnen die stelden dat hij er echt aan zat te komen. Nu zou Apple toch gestopt zijn met de ontwikkeling.

Update 12 juli: In het volledige rapport van DigiTimes is nu te lezen dat het team dat aan de AR- en VR-bril werkt in mei ontbonden is. Ontwikkelaars in het team zouden zijn overgeplaatst naar andere productontwikkeling. Dit zou zijn besloten nadat Avi Bar-Zeev in januari bij Apple vertrok. Bar-Zeev stond aan de wieg van Microsofts Hololens en werkte sinds juni 2016 bij Apple. Na zijn vertrek in januari van dit jaar zou Apple’s team dat aan de AR-bril werkt dus opgeheven zijn.

De informatie is afkomstig van een nog te verschijnen artikel van Digitimes. Het artikel is nu eerst te lezen voor betaalde gebruikers en is daarna spoedig ook op de gewone website te vinden. Uit de titel blijkt in ieder geval dat zij van bronnen vernomen hebben dat de ontwikkeling gestopt is. Verdere details weten we op dit moment dus nog niet. Digitimes haalt haar informatie meestal bij de productieketen. Digitimes weet daardoor soms als eerste over productontwikkelingen, maar heeft het ook vaak bij het verkeerde eind. Het is daardoor afwachten in hoeverre dit bericht over Apple’s AR-bril klopt of niet.

Volgens ontwikkelaar Steven Troughton-Smith is het ongeloofwaardig omdat er in iOS 13 veel bewijs zit dat er aan een AR-bril wordt gewerkt. Maar was hetzelfde niet het geval bij de AirPower?

Apple AR-bril concept door iDropNews en Martin Hajek: scherm

De betrouwbare Apple-analist Ming-Chi Kuo beweerde in maart nog dat Apple tussen het laatste kwartaal van dit jaar en het tweede kwartaal van 2020 begint met de productie van de eigen AR-bril. De bril zou afhankelijk zijn van de iPhone en is dus niet volledig op zichzelf te gebruiken, vergelijkbaar met de Apple Watch. Ondanks de het geringe aantal details, was er volgens onderzoek wel al veel interesse in Apple’s AR-bril.

Bekijk ook

'Apple's onaangekondigde AR-bril gooit nu al hoge ogen'

Apple's nog niet aangekondigde AR-bril doet het nu al goed in een enquete onder mensen uit de augmented reality-industrie. Apple eindigt namelijk op de derde plek van alle platformen voor slimme brillen.

Mocht er meer bekend zijn over het stoppen van de ontwikkeling van de AR-bril, dan laten we dat uiteraard weten.

Revisiegeschiedenis:

  • 2019 - 12 juli: Artikel bijgewerkt met meer informatie.

Suggestie hoe we dit artikel kunnen verbeteren? Laat het ons weten!

9 reacties

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.