Dr. Mario World

Dr. Mario World nu te downloaden op iPhone en iPad

Dr. Mario World is vanaf nu te downloaden, de game waarin je gekleurde virussen moet verwijderen door gelijk gekleurde pillen met elkaar te combineren. In februari werd Dr. Mario World aangekondigd en nu is deze match-three puzzelgame eindelijk speelbaar.

Update 9 juli: De game is nu al te downloaden, een dag eerder dan beloofd. Het spel is gratis te spelen, maar kun je wel uitbreiden met in-app aankopen. In België verschijnt de game helaas niet, vanwege de Belgische regelgeving rondom dergelijke verdienmodellen in games.

Hieronder volgt ons oorspronkelijke artikel van 18 juni.

Het nieuws werd aangekondigd in een post op Nintendo’s officiële Twitter-account. Vanaf 10 juli is de game te downloaden, maar wie nu alvast alles wil regelen is er de pre-order. Het gaat om een gratis game met in-app aankopen, dus er is in feite meer sprake van een voorregistratie. In de game moet je gekleurde virussen uitroeien door gelijk gekleurde pillen op de juiste manier te plaatsen. Bij drie gelijke kleuren of meer verdwijnen ze van het speelbord en met speciale items zoals bommen kun je extra schade aanbrengen.

Dr. Mario World vanaf 10 juli speelbaar

Nintendo beloofde eerder twee tot drie games per jaar uit te brengen en Dr. Mario World is daar één van. Op Mario Kart Tour zitten we ook nog steeds te wachten. Zoals je in ons artikel over de aankondiging kon lezen, verscheen Dr. Mario voor het eerst in 1990 op de NES. Latere delen verschenen op bijna alle Nintendo-spelcomputers, waaronder de Wii.

“Ben jij koortsachtig op zoek naar een nieuwe puzzelgame? Dan is dit het medicijn” is de slogan waarmee de makers de versie voor de Nintendo 3DS eerder aanprezen. Nu is er een nieuwe trailer gemaakt voor iOS en daaruit blijkt dat de game iets anders gespeeld wordt.

Eerder moest je omlaag vallende pillen zodanig verschuiven en draaien dat ze op de juiste plek vielen. Dit deed nogal denken aan Tetris. De nieuwe trailer laat zien dat je met je vinger moet gaan schuiven. Je moet alle virussen vernietigen voordat de capsules op zijn. De score wordt bepaald op basis van het aantal capsules dat over is aan het einde van een level. Door combo’s te maken kun je een hogere score halen.

Bij de start van de game zijn er meerdere levels, verspreid over vijf werelden. Nintendo zegt dat ze meer werelden en verrassingen in toekomstige updates willen stoppen.

Bekijk ook

Nintendo brengt Dr. Mario World deze zomer naar iOS

Nintendo heeft een nieuwe game voor iPhone en iPad aangekondigd. Deze zomer kun je virussen uitroeien in de puzzelgame Dr. Mario World. Op Mario Kart Tour moet je helaas wat langer wachten.

Dr. Mario World is freemium

Dr. Mario World wordt een freemium game met optionele in-app aankopen. Je kunt diamanten kopen om speciale items aan te schaffen of om verder te komen als je bent vastgelopen. Je kunt ook hartjes inzetten, die nodig zijn om een nieuw level te kunnen starten. Hartjes herstellen zich na verloop van tijd. Je kunt ze ook naar andere spelers sturen via sociale media zoals LINE en Facebook. Dr. Mario World is dan ook een samenwerking tussen Nintendo en LINE, een populaire chatapp in Japan, Taiwan, Thailand en Indonesië.

Je kunt in Dr. Mario World ook tegen anderen spelen; mogelijk werkt dit ook via de sociale netwerken. Meer info vind je op deze pagina bij Nintendo.

Revisiegeschiedenis:

  • 2019 - 09 juli: De game is vanaf nu te downloaden.

Suggestie hoe we dit artikel kunnen verbeteren? Laat het ons weten!

Informatie

Laatst bijgewerkt
9 juli 2019 om 16:03
Onderwerpen
,
Categorie
Apps
13 reacties

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.