Apple stelt watchOS 2 beta 2 beschikbaar

Ontwikkelaars en goedgekeurde testers kunnen nu watchOS 2 beta 2 installeren op de Apple Watch. Maar kijk uit: downgraden gaat zomaar niet.

watchOS 2 Time-LapseTesters en ontwikkelaars met een Apple Watch kunnen nu watchOS 2 beta 2 installeren. In de tweede beta van watchOS 2 worden fouten opgelost en wordt het algehele besturingssysteem stabieler gemaakt. Op het moment is de watchOS 2-beta alleen voor ontwikkelaars en goedgekeurde testers te gebruiken. Een publieke beta volgt pas later.


Heb je de eerste beta van watchOS 2 al geïnstalleerd? Dan kun je upgraden naar beta 2 vanuit de Apple Watch-app op de iPhone. Zo niet, dan installeer je watchOS 2 door je iPhone te upgraden naar de iOS 9-beta. Vanaf de iPhone kun je vervolgens een speciaal voorzieningsprofiel installeren op de Apple Watch, zodat je in aanmerking komt voor de watchOS 2-beta. Het voorzieningsprofiel en de iOS 9-beta zijn te downloaden op Apple’s ontwikkelaarswebsite

watchOS Time Travel

Let wel goed op: je kunt niet downgraden als je watchOS 2 eenmaal hebt geïnstalleerd. Er is op het moment geen manier om watchOS 1.0.1 opnieuw te downloaden, zodat je terug kunt gaan naar een eerdere (stabiele) versie van het Watch-besturingssysteem. Dat niet alleen: omdat iOS 9 vereist is voor watchOS 2, zit je vast aan de iOS-beta als je de Watch-beta hebt geïnstalleerd. Het is nog onduidelijk wanneer downgraden mogelijk gaat worden, dus ga er maar van uit dat je aan de beta vastzit totdat Apple later dit jaar de uiteindelijke versie van watchOS 2 uitbrengt.

Voor watchOS 2 beta 2 zijn helaas (nog) geen specifieke release notes door Apple beschikbaar gesteld.

Lees ook: Pas op: downgraden van watchOS 2 beta niet mogelijk

Het wordt met watchOS 2 eindelijk mogelijk om native apps voor de Apple Watch te ontwikkelen. Daarnaast voegt Apple een speciale Time Travel-modus toe, waarmee je vanaf de wijzerplaat latere afspraken en evenementen ziet. Ontwikkelaars mogen met watchOS 2 eigen complicaties voor de wijzerplaat maken en er komt zelfs een speciale wekkermodus voor de Apple Watch.

De publieke beta van watchOS 2 wordt in juli verwacht. De uiteindelijke, stabiele versie komt deze herfst, vermoedelijk in september.

Lees ook: Dossier watchOS

Apple Watch

De Apple Watch is de smartwatch van Apple. Het allereerste model verscheen in 2015 en daarna verscheen er elk jaar een nieuwe generatie. Met de Apple Watch kun je je hartslag meten, berichten ontvangen en versturen, apps installeren en betalen met Apple Pay. Wil je een Apple Watch kopen, bekijk dan de verschillende Apple Watch-modellen die momenteel verkrijgbaar zijn. Je kunt je smartwatch steeds een ander uiterlijk geven met Apple Watch-horlogebandjes.

Apple Watch

Reacties: 12 reacties

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.