El-Capitan-wallpaper-met-man

OS X 10.11 El Capitan beta 2 nu te downloaden

De tweede beta van OS X El Capitan is nu te downloaden. In beta 2 verbetert Apple de nieuwe functies die in de eerste versie werden geïntroduceerd.
Redactie - · Laatst bijgewerkt:

OS X 10.11 El Capitan beta 2 is vanaf nu te downloaden vanuit de developer-portal van Apple. De beta biedt verbeteringen voor alle nieuwe functies die in de eerste beta werden toegevoegd, zoals het vernieuwde Safari en de slimmere Spotlight-functie.

craig-federighi-el-capitan

Heb je OS X El Capitan beta 1 al geïnstalleerd? Dan update je naar beta 2 vanuit de App Store. De nieuwe versie wordt getoond in het update-venster. Heb je nog niet een betaversie van El Capitan op je Mac staan, dan kun je de nieuwe versie downloaden vanaf de ontwikkelaarswebsite.

Apple heeft de volgende release notes voor OS X El Capitan beta 2 vrijgegeven.

Systeemeisen: om OS X El Capitan te installeren heb je een 64-bit Intel-gebaseerde Mac nodig met minimaal Mac OS X v10.6.7 Snow Leopard of nieuwer. Je hebt minstens 8GB vrije schijfruimte nodig. Om apps voor OS X 10.11 te kunnen ontwikkelen is minimaal Xcode 7 vereist.

OS X 10.11 is de eerste echt grote update voor OS X sinds Yosemite vorig jaar. Lees in ons aparte artikel welke vernieuwingen Apple in OS X 10.11 El Capitan zoal heeft doorgevoerd. In de Safari-browser zijn bijvoorbeeld nogal wat verbeteringen te vinden. Je kunt websites bijvoorbeeld vastpinnen aan de tabbladenbalk. De verbeterde Spotlight-functie werkt met natuurlijke zinnen. Je kunt bijvoorbeeld intikken: “E-mails die ik van Phil heb genegeerd”. Ook kun je makkelijker vensters beheren in El Capitan en is er ondersteuning voor games die met Metal zijn gemaakt. Tenslotte maakt El Capitan gebruik van een nieuw lettertype, San Francisco.

Suggestie hoe we dit artikel kunnen verbeteren? Laat het ons weten!

Informatie

Laatst bijgewerkt 23 juni 2015, 20:18
Categorie Mac & macOS
Onderwerpen el capitan, mac os x, os x

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.