Opera-Mini-Nachtmodus

Opera Mini is de beste browser voor internetters in het donker (zeggen ze)

Een update voorziet de Opera Mini browser van twee verschillende nachtfuncties, die het minder belastend maken voor je ogen om voor het slapen gaan nog even het internet te checken.

Opera-Mini-Nachtmodus
We weten allemaal dat het slecht is om naar een scherm te staren vlak voordat je gaat slapen, maar we doen het toch. Die chatberichtjes zijn te uitnodigend en interessant nieuws is alweer oud als je er een nacht over slaapt. Speciaal voor de donkere uurtjes introduceert Opera Mini een nachtmodus, die internetten in het duister fijner maakt.

Opera Mini in het donker

In tegenstelling tot andere nachtmodi, gaat Opera Mini een stap verder dan het simpelweg omkeren van de kleuren op je scherm. De kleuren hoeven niet omgewisseld te worden, omdat de nachtmodus een nieuwe schuifknop toevoegt waarmee je de helderheid in kunt stellen. Deze balk staat los van de normale helderheids-schuifknop van Apple, zodat je display veel meer gedimd kan worden dan normaal. Ideaal voor in het donker dus, als de normale helderheidsinstellingen van je iDevice tekort schieten.

Opera-Mini-Slaapmodus Opera-Mini-Slaapmodus

Bedtime gaat blauw licht te lijf

Daarnaast is er een Bedtime-stand die je aan kunt zetten. Door deze modus te activeren komt er een bruin/oranje gloed over je display heen, die het beruchte blauwe licht van je scherm tegengaat. Of dit blauwe licht nu wel of geen invloed heeft op je nachtrust laten we even in het midden, maar het is wel een stuk fijner om naar te kijken als je iDevice de enige lichtbron in de kamer is.

De twee functies zijn te activeren door op het Opera-logo te tikken, in de balk onderin het scherm. Als je vervolgens klaar bent met internetten, kun je de apps uit dit lijstje gebruiken om je slaap te bevorderen. Als je dan nog niet uitgerust bent, weten we het ook niet meer.

Lees ook: Schermverlichting iPhone (tijdelijk) dimmen.

Suggestie hoe we dit artikel kunnen verbeteren? Laat het ons weten!

Informatie

Laatst bijgewerkt 23 juni 2015, 17:30
Categorie Apps
Onderwerpen browser, opera, slapen

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.