Apple-Pencil-onthuld

Apple onthult een stylus: de Apple Pencil

Apple heeft tijdens het Apple Event de Apple Pencil gepresenteerd: een stylus die je gebruikt om de nieuwe iPad Pro te bedienen.
Lars Paymans - · Laatst bijgewerkt:

Apple-Pencil-onthuld

Wie had dat gedacht, Apple heeft een stylus gemaakt die samenwerkt met de gloednieuwe iPad Pro. De Apple Pencil moet een handig hulpje worden van ontwerpers en tekenaars die met Apple’s grootste tablet tot nu toe aan de slag gaan.

De geruchten over de Apple Pencil waren hardnekkig, en daar is een goede reden voor. Tijdens het Apple Event presenteerde Apple de Apple Pencil: een pennetje dat goed van pas komt als je de iPad Pro wilt bedienen. De Apple Pencil kost 99 dollar en is samen met de iPad Pro en het Smart Keyboard vanaf november beschikbaar.

Apple-Pencil-in-gebruik

Gevoelige stylus

Zoals je misschien al had verwacht, is dit niet zomaar een pennetje waar je een tekening mee kunt maken op de iPad. Het puntje van de Apple Pencil zit vol met sensoren die onder meer druk, de hoek en beweging detecteren. Je kunt de Apple Pencil overigens tegelijk gebruiken terwijl je met je vinger het scherm bedient.

De Apple Pencil is met een Lightning-aansluiting op te laden. De stylus houdt het op een acculading twaalf uur vol, waarna je hem 15 seconden aan de oplader moet hangen om hem weer te kunnen gebruiken. Plug hem een half uurtje in het stopcontact om de accu volledig op te laden.

Apple-Pencil-Opladen

Smart Keyboard

Tijdens een korte presentatie kregen we van niemand minder dan Microsoft te zien hoe het pennetje van Apple van pas komt bij het gebruiken van apps. Naast de Apple Pencil krijgt de iPad Pro ook een Smart Keyboard: een toetsenbord van $169,- dat verwerkt zit in een Smart Cover.

Alle aankondigingen op een rij

Het Apple-evenement is voorbij! Wat is allemaal verteld over de nieuwe iPhones, iPads en de compleet vernieuwde Apple TV? We hebben alle aankondigingen op een rij gezet in een uitgebreide roundup.

Suggestie hoe we dit artikel kunnen verbeteren? Laat het ons weten!

Informatie

Laatst bijgewerkt 9 september 2015, 22:48
Categorieën Apple, iDevices
Onderwerpen apple pencil, ipad pro, stylus

iPad Pro

De iPad Pro is Apple's professionele tablet. Het is de grootste en meest uitgebreide iPad, bedoeld voor zakelijk en creatief gebruik. De iPad Pro is er in twee formaten: 11- en 12,9-inch. Lees alles over de verschillende generaties iPad Pro, geschikte accessoires, prijzen en meer.

iPad Pro

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.