Apple onthult een stylus: de Apple Pencil

Apple heeft tijdens het Apple Event de Apple Pencil gepresenteerd: een stylus die je gebruikt om de nieuwe iPad Pro te bedienen.
Lars Paymans - · Laatst bijgewerkt:

Apple-Pencil-onthuld

Wie had dat gedacht, Apple heeft een stylus gemaakt die samenwerkt met de gloednieuwe iPad Pro. De Apple Pencil moet een handig hulpje worden van ontwerpers en tekenaars die met Apple’s grootste tablet tot nu toe aan de slag gaan.


De geruchten over de Apple Pencil waren hardnekkig, en daar is een goede reden voor. Tijdens het Apple Event presenteerde Apple de Apple Pencil: een pennetje dat goed van pas komt als je de iPad Pro wilt bedienen. De Apple Pencil kost 99 dollar en is samen met de iPad Pro en het Smart Keyboard vanaf november beschikbaar.

Bekijk ook

Apple presenteert de iPad Pro

Apple heeft tijdens het Apple Event de grootste iPad ooit aangekondigd. De iPad Pro richt zich met het grotere scherm op productiviteit en het bedrijfsleven.

Apple-Pencil-in-gebruik

Gevoelige stylus

Zoals je misschien al had verwacht, is dit niet zomaar een pennetje waar je een tekening mee kunt maken op de iPad. Het puntje van de Apple Pencil zit vol met sensoren die onder meer druk, de hoek en beweging detecteren. Je kunt de Apple Pencil overigens tegelijk gebruiken terwijl je met je vinger het scherm bedient.

De Apple Pencil is met een Lightning-aansluiting op te laden. De stylus houdt het op een acculading twaalf uur vol, waarna je hem 15 seconden aan de oplader moet hangen om hem weer te kunnen gebruiken. Plug hem een half uurtje in het stopcontact om de accu volledig op te laden.

Apple-Pencil-Opladen

Smart Keyboard

Tijdens een korte presentatie kregen we van niemand minder dan Microsoft te zien hoe het pennetje van Apple van pas komt bij het gebruiken van apps. Naast de Apple Pencil krijgt de iPad Pro ook een Smart Keyboard: een toetsenbord van $169,- dat verwerkt zit in een Smart Cover.

Bekijk ook

Apple Smart Keyboard: toetsenbord speciaal voor iPad Pro

De nieuwe iPad Pro heeft een toetsenbord. De Smart Keyboard zit verwerkt in de iPad-cover, waardoor je hem altijd bij de hand hebt.

Alle aankondigingen op een rij

Het Apple-evenement is voorbij! Wat is allemaal verteld over de nieuwe iPhones, iPads en de compleet vernieuwde Apple TV? We hebben alle aankondigingen op een rij gezet in een uitgebreide roundup.

Apple Pencil

Apple Pencil is de tekenpen voor je iPad. Er zijn drie modellen: de eerste generatie (2015), tweede generatie (2018) en Apple Pencil met usb-c (2023). Na het koppelen met herkent de iPad kun je beginnen met notities maken en tekenen op het scherm. De iPad herkent elke beweging van de Apple Pencil en laat de lijnen realtime op het scherm zien. De Apple Pencil is oplaadbaar en is via Bluetooth verbonden met je iPad.

Apple Pencil

Reacties: 41 reacties

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.