Astropad voor iPad Pro

App-update wekt de indruk dat Apple Pencil op kleinere iPad Pro werkt

In de update-tekst van de app Astropad is te lezen dat de Apple Pencil geschikt is voor meerdere iPads. Dat wijst erop dat de kleinere iPad Pro ook met de Apple Pencil werkt.
Gonny van der Zwaag - · Laatst bijgewerkt:

Een zojuist verschenen app-update wekt de indruk dat de Pencil zal werken met de komende 9,7-inch iPad Pro, die al weken circuleert in het geruchtenverkeer. In de app-update valt te lezen dat Apple Pencil-ondersteuning voor de “nieuwe iPads (voorjaar 2016)” is toegevoegd. Dat is opmerkelijk omdat de Apple Pencil momenteel alleen werkt op de 12,9-inch iPad Pro. Opmerkelijk is ook dat iemand van Apple’s reviewteam heeft zitten slapen en deze update-tekst met aanwijzingen voor nieuwe iPads gewoon heeft toegelaten in de App Store.

Astropad Apple Pencil: meer iPads.

Update 18 maart: De makers van Astropad hebben gezegd dat ze van niets weten en de App Store-omschrijving zullen aanpassen. We hadden ook niet verwacht dat ze zouden toegeven, dat ze al weken met de kleinere iPad werken en aanstaande maandag op het podium staan…

De update-tekst is te vinden bij Astropad (link) , een app waarbij je van de iPad een tekentablet maakt. Het betekent uiteraard niet dat we volledig bewijs hebben, maar het zou wel kunnen dat de makers van Astropad vroegtijdig toegang hebben gehad tot de nieuwe iPad(s) en de update alvast hadden ingediend bij Apple, met de bedoeling om begin volgende week pas live te gaan.

De Apple Pencil beschikt over speciale interne componenten, waardoor het niet op elk iPad-scherm werkt. Bij aanraking van de Apple Pen op een geschikt scherm, schakelt de betreffende iPad over naar een spanfrequentie van 240Hz. Dit moet voorkomen dat er vertraging optreedt bij het tekenen. Uitbreiding van het assortiment met een 9,7-inch iPad Pro die geschikt is voor de Apple Pencil zou een uitkomst zijn voor mensen die de grotere iPad Pro te groot of te zwaar vinden om dagelijks mee te nemen in de tas.

Via: AppleInsider

Revisiegeschiedenis:

  • 2016 - 18 maart: Reactie Astropad toegevoegd.

Suggestie hoe we dit artikel kunnen verbeteren? Laat het ons weten!

Informatie

Laatst bijgewerkt 18 maart 2016, 10:27
Categorie Accessoires
Onderwerp apple pencil

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.