Shortcuts-app gebruikt 3D Touch om snel apps te openen

De handige app Shortcuts laat je een stuk sneller je favoriete apps openen door slim gebruik te maken van 3D Touch. Kies één van de beschikbare standaardapps en plaats ze achter de Quick Action op het beginscherm.

Shortcuts voor de iPhone 6s.
3D Touch is een handige functie op de iPhone 6s en wordt zowel gebruikt binnen apps als op de appicoontjes op het beginscherm. Van laatstgenoemde functie profiteert de nieuwe Shortcuts-app. Je kunt met Shortcuts namelijk snelkoppelingen creëren naar zowel standaardapps als gedownlaode apps uit de App Store, zodat je ze razendsnel kunt openen.

3D Touch slim gebruikt in Shortcuts

Shortcuts is beschikbaar in twee smaken. Met de gratis versie kun je snelkoppelingen maken naar elf standaardapps, zoals Agenda, Berichten, Mail, Kaarten en Muziek. De betaalde versie kan ook snel allerlei andere apps openen, zoals Facebook, Instagram, Shazam, Spotify, Twitter, WhatsApp en YouTube. Het enige wat je in eerste instantie hoeft te doen is de Shortcuts-app openen om je snelkoppelingen in te stellen. Je kunt in totaal vier apps toevoegen, omdat 3D Touch op het beginscherm maximaal vier opties kan weergeven.

Ingestelde koppelingen in Shortcuts. Shortcuts met 3D Touch op iPhone 6s.

In het vervolg kun je het appicoon van Shortcuts gebruiken om de ingestelde apps snel te openen. Druk stevig op het icoontje en selecteer bijvoorbeeld de Agenda-app. Met een mooie animatie en een groot icoontje, word je automatisch doorgestuurd naar de desbetreffende app. Hierdoor verzamel je eigenlijk vier apps onder het icoontje van één simpele app, waarmee je weer ruimte kunt besparen op het beginscherm.

Bekijk ook

3D Touch op de iPhone: zo werkt het indrukken van het scherm

Met 3D Touch op bepaalde iPhones krijg je meer functies door extra hard op het scherm te drukken. In deze uitleg lees je hoe 3D Touch werkt en wat je er allemaal mee kan doen.

Het is jammer dat Shortcuts niet meer koppelingen naar standaardapps heeft, want de Foto’s-, Camera-, Weer- en Klok-app ontbreken bijvoorbeeld. Je kunt zowel de gratis app downloaden en uitproberen, waarna je de rest kunt ontgrendelen met een in-app aankoop van €0,99. Met de betaalde versie van €0,99 ontgrendel je meteen alle apps waar je een snelkoppeling voor kan maken. Dit zijn er (exclusief de standaardapps) in totaal 29.

Informatie

Laatst bijgewerkt
23 juni 2016 om 17:45
Onderwerp
Categorie
Apps

Reacties: 3 reacties

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.