Apple Pay nu ook beschikbaar in Polen en Noorwegen

19 Europese landen met Apple Pay
Er zijn opnieuw Europees landen bij gekomen waar je kan betalen met je iPhone en Apple Watch via Apple Pay. iPhone-gebruikers in Polen en Noorwegen met een geschikte betaalpas kunnen nu gebruikmaken van Apple's betaaldienst.

Apple Pay nu ook in Polen

Tijdens de afgelopen kwartaalcijfers maakte Tim Cook al bekend dat Apple Pay naar drie nieuwe landen zou komen, namelijk Noorwegen, Oekraïne en Polen. Oekraïne was een aantal weken geleden aan de beurt en vanaf vandaag is Apple Pay ook in Polen beschikbaar. Inmiddels staat de teller van Europese landen op 18. Welke ontbreken er nog?

Update 20 juni: Nog geen dag nadat Polen Apple Pay heeft, is de betaaldienst nu ook te gebruiken in Noorwegen. Bij de banken Nordea en Santander kunnen klanten nu in winkels betalen met hun iPhone en Apple Watch via Apple’s betaaldienst. Noorwegen is het negentiende Europese land met Apple Pay.

In Polen gaat Apple Pay vandaag van start met maar liefst acht banken. Voor Nederlanders zitten daar geen bekende namen bij. Want ook al is ING in Polen actief, de bank ondersteunt in dat land Apple’s betaaldienst nog niet. Banken die wel meedoen zijn onder andere Alior Bank, Nest Bank en BGZ BNP Paribas.

Met de komst van Polen zijn er nu 18 Europese landen waar je met je iPhone via Apple Pay kan betalen. Je kan dus in het overgrote deel van Europa afrekenen via Apple Pay, waaronder in Frankrijk, Spanje, Italië, Zwitserland, Finland, Denemarken, het Verenigd Koninkrijk, Ierland, Rusland en Zweden. Naast Nederland en België ontbreekt ook Duitsland in dit rijtje. Vorig jaar schreven we nog dat Apple Duitsland voorbereidt op Apple Pay, omdat enkele support-pagina’s vertaald waren. Tot op heden is er echter nog niets officieels voor Duitsland aangekondigd. Ook de Nederlandse pagina’s zijn vertaald, maar dat was helaas geen aanwijzing dat er schot in zit.

macOS Sierra: betalen met Apple Pay op de Mac

Ook in Nederland wachten we dan ook nog steeds op een officiële aankondiging. De Nederlandse bank bunq introduceerde onlangs Apple Pay, maar dan alleen voor Italiaanse en Spaanse gebruikers. Via een eenvoudige omweg was het voor korte tijd mogelijk om ook Apple Pay in Nederland via bunq te activeren, maar al snel schakelde bunq deze methode weer uit. We moeten dus nog even geduld hebben. Of we Apple Pay nog dit jaar bij ons kunnen verwachten, blijft lastig te zeggen. Nederland, België en Duitsland zijn overigens niet de enige landen die al een tijd zitten te wachten op de komst van Apple Pay. Ook gebruikers in Luxemburg, Portugal, Oostenrijk en meerdere Oost-Europese landen wachten op de komst van de betaaldienst.

Click here to display content from datawrapper.dwcdn.net

Bekijk grafiek Apple Pay ondersteuning Europa.
Bekijk ook

Apple Pay: het complete overzicht van Apple's betaaldienst

Apple Pay is de mobiele betaaldienst van Apple. Bij welke banken werkt Apple Pay, in welke landen werkt het en hoe doe je een betaling? Lees hier alles over Apple Pay in Nederland, de beveiliging en alle aangesloten banken en winkels.

Revisiegeschiedenis:

  • 2018 - 20 juni: Apple Pay is nu ook beschikbaar in Noorwegen.

Informatie

Laatst bijgewerkt
20 juni 2018 om 11:34
Onderwerp
Categorie
Apple

Apple Pay

Apple Pay is Apple's eigen betaaldienst, die sinds juni 2019 en november 2018 beschikbaar is in respectievelijk Nederland en Belgiƫ. Met Apple Pay kun je betalen met je iPhone, Apple Watch, iPad en Mac in zowel winkels als apps en webshops. In Nederland is Apple Pay beschikbaar bij nagenoeg alle banken. Lees onze Apple Pay FAQ voor antwoorden op veelgestelde vragen, bekijk hoe je Apple Pay moet instellen en hoe je Apple Pay kunt gebruiken. Apple heeft ook nog andere gelieerde diensten, zoals Apple Pay Later en Apple Cash. Lees hier alles wat je wil weten over Apple Pay!

Apple Pay

Reacties: 49 reacties

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.