ING Apple Pay met iPhone

Apple Pay bij ING nu ook voor zakelijke klanten

ING heeft Apple Pay uitgebreid onder haar klanten. Naast particuliere klanten kunnen nu ook zakelijke klanten Apple Pay bij ING gebruiken. Daardoor is Apple Pay bij de bank nu bij alle klanten beschikbaar.

Toen ING in 2019 als eerste Nederlandse bank van start ging met Apple Pay, was de vreugde groot. Maar bij een aantal gebruikers was er ook teleurstelling: het werkte alleen met pinpassen en zakelijke klanten waren uitgesloten. Ondersteuning voor ING creditcards met Apple Pay werd in december 2020 ingevoerd, maar voor zakelijke klanten bleef het lang stil. Vandaag is er dan eindelijk goed nieuws, want met de nieuwste appversie kunnen ook zakelijke ING-gebruikers Apple Pay instellen.

ING Zakelijk nu voor Apple Pay

Om Apple Pay als zakelijke ING-gebruiker in te stellen, volg je dezelfde stappen als voor het instellen van je particuliere kaart. Zorg er eerst voor dat je de meest recente versie van de ING Bankieren-app hebt. Je doet daarna het volgende:

  1. Open de ING-app. Zorg dat je ingelogd bent op je zakelijke account.
  2. Tik rechtsonder op Service en vervolgens op App-instellingen.
  3. Kies op de nieuwe optie Apple Pay.
  4. Volg de verdere stappen of lees onze tip over Apple Pay instellen.

Apple Pay ING zakelijk instellen

Als je meerdere zakelijke rekeningen hebt, kun je voor elk van deze rekening Apple Pay activeren. De zakelijke kaarten in de Wallet-app hebben helaas hetzelfde ontwerp als de particuliere kaarten. Als je zowel particuliere als zakelijke pasjes hebt, kun je de individuele kaarten alleen herkennen aan de laatste vier cijfers linksonder op de kaart. Deze zijn gelijk aan de laatste vier cijfers van het rekeningnummer waar de kaart bij hoort. ING had dit op kunnen lossen door op de zakelijke kaarten rechtsboven bijvoorbeeld het woordje “Zakelijk” toe te voegen, maar daar is niet voor gekozen.

ING is niet de eerste bank die zakelijk Apple Pay aanbiedt. Rabobank biedt haar zakelijke klanten al sinds de start in 2019 Apple Pay aan en ook Knab Zakelijk werkt met Apple Pay. Heb je vragen over Apple Pay? Lees dan onze Apple Pay FAQ.

Bekijk ook

Apple Pay FAQ: veelgestelde vragen over Apple's betaaldienst

De veelgestelde vragen over Apple Pay op een rijtje. Waar werkt het, hoe stel je het in en zijn er kosten aan verbonden? Hoe zit het met Rabobank en ABN AMRO? Vind alle antwoorden op al je vragen in onze uitgebreide Apple Pay FAQ!

Apple Pay

Apple Pay is Apple's eigen betaaldienst, die sinds juni 2019 en november 2018 beschikbaar is in respectievelijk Nederland en Belgiƫ. Met Apple Pay kun je betalen met je iPhone, Apple Watch, iPad en Mac in zowel winkels als apps en webshops. In Nederland is Apple Pay beschikbaar bij nagenoeg alle banken. Lees onze Apple Pay FAQ voor antwoorden op veelgestelde vragen, bekijk hoe je Apple Pay moet instellen en hoe je Apple Pay kunt gebruiken. Apple heeft ook nog andere gelieerde diensten, zoals Apple Pay Later en Apple Cash. Lees hier alles wat je wil weten over Apple Pay!

Apple Pay

Reacties: 12 reacties

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.