Maestro in bunq voor Apple Pay.

Apple Pay nog dit jaar naar Duitsland

Nog dit jaar kun je in Duitsland met Apple Pay betalen. Het is een van de laatste grote landen in Europa waar Apple's mobiele betaaldienst nog niet beschikbaar was. Kleinere landen zoals Nederland en België zijn helaas nog steeds niet aan de beurt.
Gonny van der Zwaag | iCulture.nl - · Laatst bijgewerkt:

Apple Pay naar Duitsland

De bekendmaking van Apple’s kwartaalcijfers is ook het moment dat er nieuwe landen voor Apple Pay worden aangekondigd. Deze keer werd er slechts één land genoemd: Apple Pay komt nog dit jaar naar Duitsland. Daarmee wordt Duitsland het dertigste land waar je met Apple Pay kunt betalen. Recente geruchten dat Apple Pay nu dan écht van start zou gaan, bleken dan ook niet te kloppen (zoals we al vermoedden).

Update 2 augustus: bunq heeft aangegeven dat ze later dit jaar ook Apple Pay in Duitsland zullen introduceren.

Update 17:00 uur: Ook Hypovereinsbank en Hanseatic Bank doen mee. Tegelijk zijn er ook banken die nog nadenken, of de beslissing bij Apple leggen:

Update 12:00 uur: Ook N26 en boon zijn nu bevestigd. Met het Duitse N26 heb je de beschikking over een debit card. N26 heeft al gebruikers in vijf andere landen toegang tot Apple Pay gegeven en gaat dat nu ook in thuisland Duitsland doen. Ook boon is een optie, maar die werkt alleen met creditcard (Wirecard), waardoor het mogelijk niet bij alle betaalterminals te gebruiken is. N26 lijkt ons de meest simpele optie.

Update 11:45 uur: Deutsche Bank heeft bevestigd dat ze in Duitsland meedoen met Apple Pay.

Apple Pay Duitsland

Apple heeft nog niet gezegd wanneer Apple Pay in Duitsland van start gaat. Heb je nog steeds je hoop gevestigd op Apple Pay in Nederland, dan is er later dit jaar nog een kans: over drie maanden gaat Apple opnieuw kwartaalcijfers aankondigen. Maar ook dan is het nog maar de vraag of Nederland en België erbij zitten.


Vanuit het standpunt van Apple gaat de uitrol van Apple Pay voorspoedig, al zullen Nederlanders daar heel anders over denken. Met de komst van Duitsland is namelijk de mijlpaal van 30 landen in zicht. Daarbij is inmiddels een groot deel van West-Europa afgedekt, al zitten er nog wel een paar grote gaten op de kaart, waaronder de Benelux en Portugal. Jaarlijks komen er gemiddeld 7 nieuwe landen bij.

Onderstaand kaartje laat de huidige situatie in Europa zien, waarbij Duitsland nog niet is ingekleurd:

Apple Pay Europa (juni 2018)

Apple heeft nog niet bekendgemaakt met welke banken Apple Pay in Duitsland gaat werken, maar afgaande op de banken die nu al met Google Pay werken zullen N26 en Commerzbank waarschijnlijk van de partij zijn. Ook kun je in Duitsland terecht met je boon-account.

En de Benelux dan?
Voor Nederland en België is er nog steeds geen duidelijkheid, al kunnen mensen die het écht willen er al wel gebruik van maken. Als je niet op tijd was geweest voor de ‘bunq-route’ via Italië en Spanje kun je gebruik maken van het eerder genoemde boon. We krijgen regelmatig de vraag of het nu aan Apple of aan de Nederlandse banken ligt, dat het allemaal zo lang duurt. De waarheid zal ergens in het midden liggen. Dat bunq is teruggefloten laat wel zien dat Apple zelf de regie in handen wil hebben. Misschien heeft Apple zelf een tijdschema in gedachten en staat de Benelux gewoon nog niet op de planning. Of misschien vindt Apple de Benelux-landen te klein om er vaart achter te zetten.

Apple Pay naar CVS en 7-Eleven
Voor de VS is er ook nieuws omtrent Apple Pay: drogisterijsuper CVS zal later dit jaar Apple accepteren, nadat ze eerder niet wilden meedoen. CVS koos voor de eigen betaaldienst CurrentC, die met QR-codes werkt, maar dat bleek geen succes. Ook zal de winkelketen 7-Eleven gebruik gaan maken van Apple Pay, waardoor het aantal verkooppunten explosief zal toenemen.

De inkomsten uit Apple Pay zijn onderdeel van Apple’s categorie ‘diensten’, dat dit kwartaal steeg met 31 procent naar 9,5 miljard.

Revisiegeschiedenis:

  • 2018 - 02 augustus: bunq toegevoegd.
  • 2018 - 01 augustus: N26 en boon toegevoegd.
  • 2018 - 01 augustus: Bevestiging van Deutsche Bank toegevoegd.

Suggestie hoe we dit artikel kunnen verbeteren? Laat het ons weten!

Informatie

Laatst bijgewerkt
2 augustus 2018 om 15:55
Onderwerp
Categorie
Diensten

Apple Pay

Apple Pay is Apple's eigen betaaldienst, dat sinds juni 2019 en november 2018 beschikbaar is in respectievelijk Nederland en België. Met Apple Pay kun je betalen met je iPhone, Apple Watch, iPad en Mac in zowel winkels als apps en webshops. In Nederland is Apple Pay beschikbaar bij de grootste banken. Lees hier alles wat je wil weten over Apple Pay!

Apple Pay
53 reacties

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.