iPhone pincode

DriveSavers heeft oplossing om iPhone-pincode te omzeilen

Data recovery-bedrijf DriveSavers zegt een oplossing te hebben gevonden waarmee consumenten de pincode van een vergrendelde iPhone kunnen omzeilen. Het is de eerste oplossing die op het algemene publiek is gericht.

DriveSavers omzeilt iPhone-pincode

De dienst kost $3.900, dus je moet wel heel gemotiveerd zijn om toegang te krijgen tot je vergrendelde iPhone. Het zou een oplossing kunnen zijn voor mensen die bijvoorbeeld toegang willen tot de foto’s van een overleden familielid. Voorzover wij weten is het de eerste consumentenoplossing voor mensen die hun pincode vergeten zijn of om andere redenen niet meer in hun iPhone komen. Het bedrijf gebruikt eigen technologie daarvoor. Het is nog onbekend om welke methode het gaat. Mogelijk gebruikt DriveSavers een manier om niet zozeer het wachtwoord te raden, maar om toegang te krijgen tot iCloud-data zoals foto’s, contacten, notities en berichten.


DriveSavers biedt de dienst ook aan voor Android, Windows en BlackBerry. Voor overheidsdiensten is het al langer mogelijk om met speciale hacks toegang te krijgen tot vergrendelde iPhones. De meest bekende is de GrayKey-box, die met brute force het wachtwoord van een toestel kan raden. Dit werkte tot iOS 12. Bij overheden is de motivatie om het te gebruiken vaak ook wat anders. Bijvoorbeeld om de telefoon van een verdachte te kunnen onderzoeken, om te kijken of er aanwijzingen zijn voor crimineel gedrag.

DriveSivers alleen voor consumenten

DriveSavers zegt dat ze alleen consumenten willen bedienen en niet aan de slag gaan voor overheidsdiensten. Voordat het bedrijf bezig gaat wordt gecontroleerd of er sprake is van de juiste eigenaar. Ook tijdens alle fasen van het proces zegt DriveSavers te controleren of het daadwerkelijk om de eigenaar gaat. Klanten moeten een juridisch document ondertekenen waarin ze specifieke informatie geven. In het geval van een overledene moet dit met een officieel document worden aangetoond.

GrayKey-box

Ze beloven dat de iPhone volledig ontgrendeld wordt en dat je het toestel zonder pincode terugkrijgt. Er is ook een optie om de data van de iPhone te backuppen op een extern apparaat. Verdere details wil DriveSavers niet geven, maar ze beloven een “100 procent slagingskans” voor elk type iPhone, ongeacht hoe lang het ingestelde wachtwoord is. Qua prijs is DriveSavers nog redelijk goedkoop: Grayshift rekent minimaal $15.000 per geval.

Suggestie hoe we dit artikel kunnen verbeteren? Laat het ons weten!

Informatie

Laatst bijgewerkt 28 november 2018, 10:49
Categorie Achtergrond
Onderwerp pincode
4 reacties

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.