iculture-peilt
iCulture Peilt

iCulture-lezers zien liever een nieuwe iPad dan de iPhone SE op 21 maart

Het Apple-event van 21 maart staat voor de deur, en uit meer dan tweeduizend reacties blijkt wel dat de iCulture-lezers er ook zin in hebben! Een nieuwe iPad staat bij de meeste mensen bovenaan het verlanglijstje, maar hoe deden andere producten het?

iPad Air 3

Aan het begin van deze week vroegen we jou als iCulture-lezer naar welke aankondiging op het Apple Event je het meeste uitkijkt. Aan deze oproep hebben jullie massaal gehoor gegeven (dank daarvoor!) en het levert ook wat interessante resultaten op. Zo blijkt dat de groep mensen die het liefst een iPad Air 3 of kleinere iPad Pro onthuld ziet worden, groter is dan het aantal mensen dat uitkijken naar de presentatie van de iPhone SE.


In totaal hebben meer dan 2000 lezers onze iCulture Peilt ingevuld, en het grootste gedeelte ervan kijkt reikhalzend uit naar een gloednieuwe iPad. Maar liefst 26,9% van de stemmen ging hier naar uit, wat neerkomt op 546 stemmen.

Bekijk ook

iCulture-lezers zien het liefst 4GB RAM en 3D Touch in de iPad Air 3

Met een beetje geluk krijgen we de iPad Air 3 volgende maand te zien, maar op welke functies zitten jullie te wachten? Eerder deze week vroegen we dit in de vorm van een iCulture Peilt, waar we vandaag de uitslag van geven.

iPad Air 3 of iPad Pro Mini?

Of het hier om een iPad Air 3 of een kleinere iPad Pro gaat is nog even de vraag, maar de laatste geruchten lijken naar de iPad Pro Mini-kant te neigen. Deze iPad Pro heeft hetzelfde formaat als de iPad Air, maar benut de Apple Pencil en de Smart Connector om de iPad uit te rusten met wat nieuwe functies. Uit een voorgaande iCulture Peilt blijkt dat 4GB RAM de populairste nieuwe functie voor de aankomende iPad is, gevolgd door 3D Touch-ondersteuning.

Verwachtingen Apple-event 12 maart

Op de tweede plaats met 443 stemmen (21,8%) eindigt de iPhone SE, de 4-inch iPhone die de overstap van een iPhone 5s wel erg aantrekkelijk moet maken. Qua specificaties kan de iPhone SE zich namelijk meten met de iPhone 6s, de nieuwste iPhone op de markt.

Ondertussen gaat de Apple Watch 2 (325 stemmen) gelijk op met de onthulling van nieuwe MacBooks (316 stemmen). Als we naar de geruchten kijken, lijkt het logischer dat Apple slechts met nieuwe polsbandjes voor de Apple Watch komt, maar hoop doet leven. Een grote groep lezers is klaarblijkelijk al klaar voor de opvolger van de originele Apple Watch.

Verwachtingen Apple Event 12 maart

Afwachten tot 21 maart

De verschijningsdatum van iOS 9.3, OS X 10.11.4 en tvOS 9.2 sluit de lijst met populairste keuzes af met 218 stemmen (10,7%). De interesse in nieuwe Apple Watch bandjes staat laag op verlanglijstjes, evenals een nieuw Thunderbolt display en de opvolger van de Apple TV. In bovenstaande grafiek kun je zien hoe de keuzes het in verhouding tot elkaar gedaan hebben.

Maandagavond ontdekken we hoe dan ook wat Apple voor ons in petto heeft tijdens het maart event. Tot die tijd kun je onze verwachtingen nog eens doorlezen, die we op orde van waarschijnlijkheid gerangschikt hebben.

Bekijk ook

Wat kun jij verwachten van het Apple-event van 21 maart 2016?

Wat gaat Apple allemaal aankondigen tijdens het event op 21 maart 2016? Van de iPhone SE tot de nieuwe Apple Watch-bandjes en een 9,7-inch iPad Pro, we bespreken alle opties.

Reacties: 15 reacties

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.