Apple Music voor web

Apple Music beta voor het web gestart: muziek luisteren in je browser

Apple Music is vanaf vandaag ook op het web te gebruiken. Je kunt dan muziek direct vanuit de browser streamen. iTunes is niet meer nodig en ook de losse Muziek-app is overbodig geworden.
Gonny van der Zwaag - · Laatst bijgewerkt:

Apple Music op het web

Er waren al oplossingen van derden om Apple Music op het web te gebruiken. Nu kan het ook op de officiële manier, al bevindt de dienst zich nog wel in beta. Je kunt hiervoor terecht op beta.music.apple.com. Het lijkt allemaal erg op Apple’s losse Muziek-app, die je vanaf dit najaar in macOS Catalina kunt gebruiken. Het enige verschil is dat het geen app is. Het werkt in alle gangbare browsers, waaronder Safari, Firefox en Google Chrome. Je hebt zelfs geen iOS of macOS nodig, want het werkt ook op Android, Windows 10 en Chrome OS.

Je kunt via Apple Music op het web het complete aanbod van muzieknummers en afspeellijsten beluisteren, ook de persoonlijke aanbevelingslijsten van ‘Voor jou’. Je vindt via de webinterface ook radiostations. Daarnaast bevat het nummers die niet in Apple Music staan maar die je zelf hebt gesynchroniseerd. Voor al deze functies moet je uiteraard wel inloggen met je persoonlijke Apple ID. Heb je op de Mac de donkere modus ingeschakeld, dan kleurt de webversie van Apple Music ook automatisch donker. Zorg er wel voor dat je via Ontwikkel > Experimentele functies > Dark Mode CSS Support in Safari de functie ingeschakeld hebt. De Ontwikkel-knop zet je aan via Safari > Voorkeuren > Geavanceerd.

Apple Music voor web

Met deze webinterface is Apple Music in één klap aanwezig op allerlei platformen. Het maakt niet uit welk besturingssysteem je hebt – alles met een redelijk gangbare browser gaat werken, dus ook Linux en Chrome OS. Apple hoeft dan geen afzonderlijke apps te maken. Spotify biedt al jarenlang op dezelfde manier een webinterface. Dat Apple juist met deze webapp op de proppen komt is een opmerkelijke ontwikkeling. Eerder was er een webversie van Beats Music, maar die verdween met de komst van Apple Music. Het zou ook kunnen betekenen dat Apple geen software meer voor Windows maakt, zoals voorheen bij iTunes het geval was.

De betaversie van Apple Music op het web bevat nog niet alle functies. Zo ontbreekt het eigen radiostation Beats 1 en kun je ook niet naar slimme afspeellijsten luisteren. Sommige muziekvideo’s zul je ook niet terugvinden. En het is nog niet mogelijk om via de websiterface abonnee te worden, maar die functie komt er wel aan.

Suggestie hoe we dit artikel kunnen verbeteren? Laat het ons weten!

Informatie

Laatst bijgewerkt 6 september 2019, 8:47
Categorie Diensten
Onderwerp apple music

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.