Apple Music Top 100 Nederland en wereldwijd.

Apple Music krijgt eigen muziek-top 100

Ook in Nederland en België

Apple start vanaf vandaag met een eigen muziek-top 100. Het gaat om 116 verschillende ranglijsten die dagelijks worden bijgewerkt.
Gonny van der Zwaag | iCulture.nl - · Laatst bijgewerkt:

Apple Music top 100

Voor elk land waar Apple Music actief is, is er een regionale lijst. Daarnaast is er een wereldwijde lijst voor alle landen. Zo kun je precies zien wat er op die dag het meest wordt beluisterd. De lijsten worden elke dag om middernacht Pacific Time bijgewerkt. Je vindt de top 100 bij het onderdeel Ontdekken > Hitlijsten. Het ziet eruit als de normale afspeellijsten en albums. Voorheen was er bij Apple Music al een ranglijst te vinden, maar die was erg beperkt en was niet uitgesplitst naar land.

Update 10 september: Inmiddels zijn de Top 100 lijsten voor iedereen zichtbaar. Apple heeft daarnaast nog een andere wijziging doorgevoerd. Er wordt nu namelijk ook onderscheid gemaakt tussen singles en ep’s en volledige albums. Op de artiestenpagina vind je nu een reeks onmisbare albums, een overzicht van alle albums en de aparte categorie voor singles en ep’s. Voor de wijzigingen is geen iOS-update nodig: de nieuwe functies zijn per direct voor Apple Music-gebruikers te zien.

Apple Music top 100 en singles en ep's.

Volgens muziektijdschrift Rolling Stone, dat al een demo van de nieuwe functie te zien kreeg, is er een software-update nodig om de ranglijsten in beeld te krijgen. Dat zou over-the-air moeten gebeuren. Je hoeft dus niet gek op te kijken als je de top 100 nog niet te zien krijgt.

Apple Music top 100

Volgens Rolling Stone komt “de update op vrijdag beschikbaar voor alle gebruikers”. Op het gebruikelijke tijdstip van 19:00 uur is er geen iOS-update verschenen, maar het zou kunnen zijn dat Rolling Stone bedoelt dat er ergens een schakelaar wordt omgezet.

Revisiegeschiedenis:

  • 2018 - 10 september: Artikel aangepast met screenshots van Top 100-lijsten en nieuwe categorie voor singles en ep's.

Suggestie hoe we dit artikel kunnen verbeteren? Laat het ons weten!

Informatie

Laatst bijgewerkt 10 september 2018, 10:17
Bron Bron Rolling Stone
Categorie Diensten
Onderwerp apple music
13 reacties

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.