Roland TR-808 drummachine

Apple Music krijgt exclusieve rechten op 808, documentaire over drummachine

Apple Music krijgt de exclusieve streamingrechten op 808, een documentaire over de legendarische drummachine Roland TR-808.

Apple heeft met de makers van de documentaire 808 een exclusieve deal gesloten. Het gaat om de rechten om 808, een documentaire over de legendarische drummachine Roland TR-808 als eerste uit te mogen zenden via Apple Music. In de documentaire zijn interviews met Afrika Bambaataa, Rick Rubin, Phil Collins, Beastie Boys, Questlove, Lil’ Jon, Diplo, Goldie, David Guetta, Richie Hawtin, Felix Da Housecat en (daar zijn we weer!) Pharrell Williams te zien.

Roland TR-808: enorme invloed

Vanaf 9 december kunnen abonnees van Apple Music de documentaire bekijken via Apple Music. Via het officiële Beats 1 YouTube-kanaal is 808 al aangekondigd. Je krijgt de invloed te zien die de 808-drummachine had op moderne muziek, ook al verdween het ding in de jaren tachtig van de vorig eeuw al van de markt. Toch zijn hedendaagse artiesten zoals Pharrell Williams, David Guetta en Lil’ Jon er nog steeds fan van.

Roland TR-808 drummachine

Een wereldpremière is het overigens niet, want de documentaire was in 2014 al te zien op enkele filmfestivals. Dankzij Apple’s deal krijgt het grote publiek nu toegang tot dit stuk muziekhistorie. De documentaire is ingesproken door Beats 1-dj Zane Lowe. Je krijgt te zien hoe de drum- en basgeluiden muziekproducers meer dan drie decennia inspireerden en hoe het apparaat de moderne muzieksmaak beïnvloedde. Luister bijvoorbeeld eens naar ‘Planet Rock’ van Afrika Bambaataa, maar ook in rap- en R&B-nummers is de invloed te horen.

Geen lid van Apple Music? Waarschijnlijk zal 808 ook gewoon via iTunes te huur zijn.

Suggestie hoe we dit artikel kunnen verbeteren? Laat het ons weten!

Informatie

Laatst bijgewerkt 16 november 2016, 8:55
Categorie Diensten
Onderwerp apple music

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.