Apple Music krijgt exclusieve rechten op 808, documentaire over drummachine

Apple Music krijgt de exclusieve streamingrechten op 808, een documentaire over de legendarische drummachine Roland TR-808.

Apple heeft met de makers van de documentaire 808 een exclusieve deal gesloten. Het gaat om de rechten om 808, een documentaire over de legendarische drummachine Roland TR-808 als eerste uit te mogen zenden via Apple Music. In de documentaire zijn interviews met Afrika Bambaataa, Rick Rubin, Phil Collins, Beastie Boys, Questlove, Lil’ Jon, Diplo, Goldie, David Guetta, Richie Hawtin, Felix Da Housecat en (daar zijn we weer!) Pharrell Williams te zien.


https://www.youtube.com/watch?v=LMPzuRWoNgE

Roland TR-808: enorme invloed

Vanaf 9 december kunnen abonnees van Apple Music de documentaire bekijken via Apple Music. Via het officiële Beats 1 YouTube-kanaal is 808 al aangekondigd. Je krijgt de invloed te zien die de 808-drummachine had op moderne muziek, ook al verdween het ding in de jaren tachtig van de vorig eeuw al van de markt. Toch zijn hedendaagse artiesten zoals Pharrell Williams, David Guetta en Lil’ Jon er nog steeds fan van.

Roland TR-808 drummachine

Een wereldpremière is het overigens niet, want de documentaire was in 2014 al te zien op enkele filmfestivals. Dankzij Apple’s deal krijgt het grote publiek nu toegang tot dit stuk muziekhistorie. De documentaire is ingesproken door Beats 1-dj Zane Lowe. Je krijgt te zien hoe de drum- en basgeluiden muziekproducers meer dan drie decennia inspireerden en hoe het apparaat de moderne muzieksmaak beïnvloedde. Luister bijvoorbeeld eens naar ‘Planet Rock’ van Afrika Bambaataa, maar ook in rap- en R&B-nummers is de invloed te horen.

Geen lid van Apple Music? Waarschijnlijk zal 808 ook gewoon via iTunes te huur zijn.

Informatie

Laatst bijgewerkt
16 november 2016 om 8:55
Onderwerp
Categorie
Diensten

Apple Music

Apple Music is de betaalde muziekdienst van Apple. Vind het antwoord op veelgestelde vragen in onze Apple Music FAQ of neem meteen een abonnement! Apple Music biedt een catalogus van tientallen miljoenen nummers die je onbeperkt kan afspelen voor een vast bedrag per maand. Veel muziek is ook in lossless kwaliteit beschikbaar, evenals in ruimtelijke audio dankzij Dolby Atmos. Een speciale variant is Apple Music Classical, dat speciaal gericht is op klassieke muziek. Een abonnement op Apple Music is rechtstreeks af te sluiten bij Apple en is ook onderdeel van Apple One.

Apple Music

Reacties: 6 reacties

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.