iOS 10 bureau, door iCulture

Derde beta van iOS 10.2 en macOS Sierra 10.12.2 beschikbaar voor publieke testers

Apple is weer een stap dichter bij de publieke release van iOS 10.2. Zojuist is namelijk de derde testversie van iOS 10.2 beschikbaar gekomen voor publieke testers. In iOS 10.2 zitten onder andere nieuwe emoji. Ook is de derde beta van macOS Sierra 10.12.2 en tvOS 10.1 beschikbaar.

iOS 10 bureau, door iCulture
Apple zet weer vaart achter de nieuwe aanstaande iOS-release. Een week na de tweede beta is nu de derde testversie van iOS 10.2 beschikbaar gekomen. Publieke testers en ontwikkelaars kunnen de nieuwe versie met onder andere nieuwe emoji nu downloaden voor de iPhone, iPad en iPod touch. Naast de nieuwe emoji en achtergronden, zitten er in iOS 10.2 ook nieuwe functies verwerkt, zoals een nieuw iMessage-effect, SOS-noodmelding op de iPhone en meer.

Beta 3 van iOS 10.2 met nieuwe emoji

Enkele weken geleden bracht Apple de eerste testversie van iOS 10.2 uit, waarna een week later de tweede beta verscheen. Al in de eerste beta kwamen er nieuwe functies en mogelijkheden bij, zoals de nieuwe emoji, instellingen voor de Camera-app en aanpassingen bij het ingedrukt houden van de Homeknop. In de tweede beta kwamen hier weer nieuwe functies bij, zoals SOS-noodmelding en een betere plek voor de Shuffle- en Herhaal-knop in de Muziek-app.

    iMessage met nieuw effect met hart in iOS 10.2.

  • De derde beta van iOS 10.2 bevat nóg een nieuw iMessage-effect. Je kunt een bericht nu namelijk ook sturen met een hart dat zichzelf opblaast zoals een ballon.
  • In deze derde beta is SOS-noodmelding niet meer aanwezig. Met SOS-noodmelding op de iPhone in de tweede beta van iOS 10.2 kon je automatisch een noodnummer bellen als je vijf keer achter elkaar op de powerknop drukte. Ook werden dan je ingestelde contacten op de hoogte gebracht van je noodsituatie. Dit was vergelijkbaar met SOS-noodmelding op de Apple Watch, maar is in de derde beta van iOS 10.2 dus niet meer aanwezig.
  • De Video’s-app is op Amerikaanse toestellen die draaien op iOS 10.2 beta 3 niet meer beschikbaar. Deze is vervangen door de nieuwe TV-app die nagenoeg dezelfde functies heeft. In Nederland en België blijft de Video’s-app gewoon te gebruiken, omdat de nieuwe TV-app hier (nog) niet verschijnt.

iOS 10.2 beta 3 downloaden

De derde beta van iOS 10.2 is nu te downloaden voor publieke testers en ontwikkelaars. Het is niet bekendgemaakt wanneer iOS 10.2 precies beschikbaar komt, maar de verwachting is dat dit nog wel dit jaar voor iedereen te downloaden is.

macOS Sierra 10.12.2 beta 3

Naast iOS 10.2 heeft Apple ook nog macOS Sierra 10.12.2 in ontwikkeling. Net als in iOS 10.2, vind je in macOS Sierra 10.12.2 ruim zeventig nieuwe emoji. Als je de nieuwe emoji op de Mac wil gebruiken en zichtbaar wil maken, moet je je Mac straks dus updaten naar macOS Sierra 10.12.2. Voordat het zover is heeft Apple vandaag de derde testversie beschikbaar gesteld. Naast de nieuwe emoji vinden we in deze release nog geen nieuwe functies of verbeteringen. De derde betaversie bevat naar verwachting dan ook geen verdere vernieuwingen ten opzichte van de eerdere testversies.

Publieke testers en ontwikkelaars kunnen macOS Sierra 10.12.2 nu downloaden. macOS Sierra 10.12.2 zal tegelijkertijd met iOS 10.2 beschikbaar komen, nog ergens dit jaar.

watchOS 3.1.1 beta 3

Voor de Apple Watch kun je rekenen op een kleinere update, want Apple werkt aan watchOS 3.1.1. Naast ondersteuning voor de nieuwe emoji in bijvoorbeeld iMessage-berichten, zijn er geen nieuwe verbeteringen of wijzigingen in deze release bekend. Ontwikkelaars kunnen in ieder geval aan de slag gaan met de derde beta van watchOS 3.1.1. Sinds de release van watchOS 3 zijn er geen belangrijke nieuwe wijzigingen in het besturingssysteem voor de Apple Watch doorgevoerd.

De derde beta van watchOS 3.1 kan nu download worden door ontwikkelaars. Publieke testers zullen geen update te zien krijgen, omdat watchOS alleen getest kan worden door geregistreerde ontwikkelaars. Net als iOS 10.2 en macOS Sierra 10.12.2, wordt watchOS 3.1.1 nog ergens de komende weken verwacht.

tvOS 10.1 beta 3

Tot slot krijgt ook Apple’s vierde productcategorie, de Apple TV, een nieuwe versie van het besturingssysteem. Het gaat om tvOS 10.1, de opvolger van tvOS 10 die afgelopen september verscheen. tvOS 10.1 is vooral interessant voor Amerikanen, want deze versie bevat waarschijnlijk de nieuwe TV-app. In de eerste twee beta’s was deze app nog niet aanwezig, maar zodra er meer bekend is over de TV-app op de Apple TV, werken we dit bericht bij. Andere toevoegingen of vernieuwingen in tvOS 10.1 zijn nog niet gevonden.

Beta 3 van tvOS 10.1 is nu beschikbaar voor ontwikkelaars die de software testen op de vierde generatie Apple TV. Publieke testers zullen geen update krijgen, omdat die geen tvOS-software kunnen uitproberen. Ook tvOS 10.1 zal ergens de komende anderhalve maand beschikbaar komen.

Ook nieuwe versie van tvOS 10.0.1

Apple lijkt ook een nieuwe versie van tvOS 10.0.1 beschikbaar gesteld te hebben. tvOS 10.0.1 verscheen eind oktober en had buildnummer 14U71. De nieuwe versie die Apple zojuist vrijgegeven heeft, heeft buildnummer 14U100, wat aangeeft dat het om een iets aangepaste versie gaat. Deze is echter niet te installeren als je al op tvOS 10.0.1 zit. Gebruikers die nog niet geüpdatet hadden, krijgen deze nieuwe versie automatisch op hun Apple TV. Omdat niet iedere gebruiker deze versie krijgt, bevat het geen belangrijke oplossingen of nieuwe functies. Vorige week bracht Apple ook al een nieuwe versie van iOS 10.1.1 uit, maar die is wel handmatig te verkrijgen via iTunes.

Revisiegeschiedenis:

  • 2016 - 15 november: Ook watchOS 3.1.1 beta 3 is nu beschikbaar.
  • 2016 - 15 november: Beta 3 van iOS 10.2 en macOS Sierra 10.12.2 is inmiddels ook voor publieke testers beschikbaar.

Suggestie hoe we dit artikel kunnen verbeteren? Laat het ons weten!

Informatie

Laatst bijgewerkt 15 november 2016, 22:44
Categorie iOS
Onderwerp ios 10

iOS 10

iOS 10 is de grote update voor iPhone en iPad, die in september 2016 verscheen. In dit overzicht lees je meer over de functies, voor welke toestellen de update geschikt is en wat de grootste vernieuwingen waren. De update is opgevolgd door iOS 11.

iOS 10

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.