Met ‘Coming Soon’ weet je welke Apple Music-albums eraan komen

Apple heeft een 'Coming Soon'-sectie toegevoegd aan Apple Music, zodat je beter op de hoogte bent welke nieuwe albums eraan komen.

Apple Music ‘Coming Soon’

De Coming Soon-sectie is te vinden in de apps voor iOS en Mac. Je blijft beter op de hoogte wanneer er nieuwe albums uitkomen van artiesten die jij interessant vindt. Abonnees van Apple Music zien de sectie bij het onderdeel Bladeren. De albums in de lijst zullen binnen afzienlijke tijd in Apple Music te beluisteren zijn. Je kunt de sectie uitklappen om een langere lijst te zien, namelijk een stuk of tien.

Het gaat bijvoorbeeld om nieuwe albums van de Gorillaz, Florence + The Machine, Panic! At the Disco, Christina Aguilera en Rudimental. Er zijn aanwijzingen dat Apple nog wat filters gaat toevoegen, maar die zijn nu nog niet aanwezig.

Coming Soon in Apple Music

Tik je op een album, dan krijg je de tracks op het album te zien. Maar ze zijn in grijs weergegeven, zodat duidelijk is dat je ze nog niet kunt afspelen. Indien bekend staat erbij wanneer je de release kunt verwachten. Je kunt alvast het album toevoegen aan je bibliotheek zodat de nummers meteen af te spelen zijn. Bij sommige albums kun je een paar tracks ook al van tevoren beluisteren.

Bezoek je de pagina van de betreffende artiest, dan zie je een een oogopslag dat er binnenkort een album aankomt. De verwachte releasedatum staat er meteen bij.

Coming Soon is te vinden op alle platformen waar Apple Music beschikbaar is, dus ook op Android en in iTunes voor Windows. Er zitten in de iOS 12 beta nog meer vernieuwingen voor Apple Music. Zo kun je zoeken op songteksten en krijg je grotere foto’s en albumhoezen op de artiestenpagina’s te zien. Ook zou Apple de ondersteuning voor Apple Music op webpagina’s willen verbeteren, zodat je meteen nummers kunt afspelen in de browser, zonder steeds naar iTunes te worden doorgestuurd.

Suggestie hoe we dit artikel kunnen verbeteren? Laat het ons weten!

Informatie

Laatst bijgewerkt 10 juni 2018, 16:20
Bron Bron MacRumors
Categorie Diensten
Onderwerp apple music

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.