Spamtelefoontjes

Apple bestrijdt spamtelefoontjes en -sms’jes in iOS 12

Apple gaat in iOS 12 iets doen aan ongewenste telefoontjes en sms-berichten. Het wordt gemakkelijker om deze te rapporteren als spam. Apps van derden kunnen er gebruik van maken.

Spamtelefoontjes

Apple kondigde de nieuwe functies aan via een webpagina met meer uitleg. Hier is te lezen hoe de zogenaamde Unwanted Communiction-extensies werken. Gebruikers kunnen een ongewenst telefoontje melden door naar links te vegen over de lijst met meest recente gesprekken. Op een soortgelijke manier rapporteer je een ongewenst sms-bericht, als je vindt dat het om spam gaat. De functie maakt onderdeel uit van iOS 12, dat in het najaar van 2018 verschijnt en nu al door ontwikkelaars te proberen is als beta.

Apple legt uit hoe externe ontwikkelaars de Unwanted Communications-functie kunnen inbouwen in hun apps. Het is een aanvulling op de al bestaande functie om spam in iMessage te rapporteren.

spam rapporteren

In iOS 12 kun je de nummers ook blokkeren. De functie is aanpasbaar per land. Zo zou in Nederland de rapportage naar het Bel-me-niet Register kunnen gaan.

Apple ontwikkelde de functie op verzoek van de telecomautoriteiten in India. Deze instantie wilde dat Apple ervoor zou zorgen dat er in iOS een functie komt om spamtelefoontjes te melden. Aanvankelijk had de Indiase waakhond zelf een app ontwikkeld om iets te doen aan de toenemende ergernis rondom reclametelefoontjes in het land, maar Apple wilde de app niet toelaten. Nu heeft Apple de functie zelf toegevoegd.

Beschikbaarheid
Deze functies komen in het najaar van 2018 beschikbaar in iOS 12. Een exacte iOS 12 datum is nog niet bekend. Ontwikkelaars en publieke testers kunnen nu alvast de iOS 12 beta downloaden. Wil je meer weten over de vernieuwingen in iOS 12, bekijk dan onze lijst met kleine en minder bekende iOS 12 functies die pas na de keynote bekend werden of in de beta’s zijn ontdekt. Of bekijk onze iOS 12 review.

Suggestie hoe we dit artikel kunnen verbeteren? Laat het ons weten!

Informatie

Laatst bijgewerkt 10 juni 2018, 16:00
Bron Bron Apple
Categorie iOS
Onderwerpen ios 12, spam
Software iOS 12

iOS 12

iOS 12 is de toekomstige software-update voor de iPhone en iPad, die in 2018 wordt verwacht. In dit overzicht lees je alles over de nieuwe functies van deze grote update, die in september 2018 wordt verwacht.

iOS 12

Plaats een reactie

Als je een eigen afbeelding bij je reactie wil, moet je je aanmelden bij Gravatar. Daar kun je jouw e-mailadres koppelen aan een afbeelding.

Suggestie hoe we dit artikel kunnen verbeteren?
Laat het ons weten!

    Off-topic reacties worden verwijderd. Linken naar illegale bronnen is niet toegestaan. Respecteer onze algemene gedragsregels. Gebruik voor eventuele spelfouten of andere opmerkingen met betrekking tot het artikel s.v.p. onze artikelrapportage. Voor opmerkingen over ons moderatiebeleid kun je ons contactformulier gebruiken. Reacties met betrekking hierover worden als off-topic beschouwd.
    Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactiegegevens worden verwerkt.