Apple Music heeft 56 miljoen abonnees, maar Spotify groeit sneller

Apple Music heeft nu 56 miljoen abonnees en dat betekent een toename van zes miljoen in een halfjaar. Afgelopen mei werd de grens van 50 miljoen gehaald.

56 miljoen abonnees voor Apple Music

Het gaat om cijfers die via de Financial Times zijn gelekt uit onderhandelingen tussen Apple en de Amerikaanse radiogroep iHeartMedia. Die deal zou bedoeld zijn om het radiostation Beats 1 voortaan ook via de normale radio aan te bieden. Het aantal van 56 miljoen heeft betrekking op betalende gebruikers en mensen die nog in de proefperiode zitten. Apple is in de VS inmiddels Spotify voorbij als de meestgebruikte streaming muziekdienst. Maar in andere landen gaat de groei minder hard. Spotify maakte een maand geleden bekend dat de teller op 87 miljoen betalende gebruikers staat. Daarnaast heeft Spotify veel klanten die gratis gebruik maken van de muziekdienst.


Dit zijn Spotify’s meest recente cijfers, zoals gerapporteerd in de kwartaalcijfers:

  • Juni: 83 miljoen betalende gebruikers, 180 miljoen totaal
  • September: 87 miljoen betalende gebruikers, 191 miljoen totaal

Dat betekent dus dat Spotify er 12 miljoen gebruikers bij heeft gekregen in dezelfde periode, twee keer zoveel als Apple Music.

Spotify vs Apple Music groei

Apple kan het gat met Spotify sluiten door meer partnerships te sluiten. Vandaag werd op dat punt een aankondiging gedaan: Apple Music is vanaf half december ook te beluisteren op de Amazon Echo-speakers. Volgens ingewijden wordt Apple Music vooral beluisterd door volwassenen, terwijl Spotify een wat jonger publiek trekt. Apple wil volgens de Financial Times op termijn aanhaken bij Spotify. Niet alleen in de VS, maar ook wereldwijd.

Apple Music apparaten

Het aanbod is grotendeels hetzelfde: onbeperkte toegang tot een collectie van miljoenen muzieknummers voor een tientje per maand. Spotify heeft daarbij het voordeel dat het op meerdere platformen beschikbaar is, terwijl Apple Music voornamelijk op Apple-apparaten werkt – plus Android, Sonos en binnenkort dus Amazon Echo.

Bekijk ook

Apple Music vanaf december op Amazon Echo-speakers

Vanaf december kun je Apple Music ook op Amazon Echo gebruiken. Op de speakers van Amazon was het al langer mogelijk om Spotify, Pandora en TuneIn te beluisteren. Nu komt daar dus Apple Music bij.

Apple Music

Apple Music is de betaalde muziekdienst van Apple. Vind het antwoord op veelgestelde vragen in onze Apple Music FAQ of neem meteen een abonnement! Apple Music biedt een catalogus van tientallen miljoenen nummers die je onbeperkt kan afspelen voor een vast bedrag per maand. Veel muziek is ook in lossless kwaliteit beschikbaar, evenals in ruimtelijke audio dankzij Dolby Atmos. Een speciale variant is Apple Music Classical, dat speciaal gericht is op klassieke muziek. Een abonnement op Apple Music is rechtstreeks af te sluiten bij Apple en is ook onderdeel van Apple One.

Apple Music

Reacties: 22 reacties

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.