Amazon Echo Dot

Apple Music vanaf december op Amazon Echo-speakers

Vanaf december kun je Apple Music ook op Amazon Echo gebruiken. Op de speakers van Amazon was het al langer mogelijk om Spotify, Pandora en TuneIn te beluisteren. Nu komt daar dus Apple Music bij.

Apple Music op Amazon Echo

Apple Music was tot nu toe beperkt tot de HomePod, iPhones (en andere Apple-producten) en de speakers van Sonos. Daarnaast kun je Apple Music op Android-toestellen luisteren. Vanaf 17 december komen daar de Amazon Echo-speakers bij, waarbij je de spraakassistent Alexa kunt vragen om favoriete muzieknummers, artiesten en albums af te spelen. Ook heb je toegang tot de afspeellijsten en radiostations. Om dit te activeren hoe je alleen de Apple Music-skill in de Alexa-app in te schakelen en je account te koppelen. Daarna kun je meteen genieten van de muziek.


Het lijkt misschien gek dat Apple Music op een concurrerende slimme speaker beschikbaar komt, maar voor Apple kan het toch een slimme zet zijn. Vooral in de VS is Amazon Echo momenteel de meest populaire speaker. Amazon heeft de komst van Apple Music aangekondigd in een blogposting. Volgens Dave Limp, senior vice president van Amazon Devices, heb je als Echo-gebruiker alle mogelijkheden zoals afspeellijsten en radiostations, waaronder Apple’s eigen radiostation Beats 1.

Apple Music op Amazon Echo

Apple kruipt ook op een ander punt dichter naar Amazon toe. Zo zijn sinds begin deze maand de producten van Apple officieel verkrijgbaar via Amazon.

Wie naar Apple Music wil luisteren kan inmiddels terecht op iOS, macOS, HomePod, Sonos-speakers en Android-toestellen. De stap naar Amazon Echo is de eerste keer dat een samenwerking met een concurrerende smart speaker wordt aangekondigd. Voor Nederlandse en Belgische gebruikers heeft de aankondiging niet zoveel impact. Je kunt sinds een tijdje een internationale versie van de Amazon Echo-speakers aanschaffen en vanuit Duitsland naar je eigen land laten sturen, maar erg veel Nederlandse en Belgische gebruikers zijn er nog niet.

Amazon Echo Dot

Suggestie hoe we dit artikel kunnen verbeteren? Laat het ons weten!

Informatie

Laatst bijgewerkt 30 november 2018, 15:41
Categorieën Accessoires, Diensten
Onderwerpen amazon, apple music
9 reacties

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.