Prisma beste app van 2016

Dit zijn volgens Apple de beste apps van 2016

Apple heeft 'het beste van 2016' uitgekozen: de favoriete apps en games volgens Apple. Prisma en Clash Royale gingen er met de hoofdprijs vandoor.
Gonny van der Zwaag - · Laatst bijgewerkt:

Apple beste van 2016
Apple heeft traditiegetrouw de lijst met ‘beste’ apps en games van het jaar bekendgemaakt. De fotofilter-app Prisma en de verslavende maar wel ietwat commerciële game Clash Royale gaan er dit jaar met de hoofdprijs vandoor, als beste app en game voor de iPhone. Maar Apple koos ook favorieten voor de iPad, Apple TV, Apple Watch, Mac, iBooks en meer.

Prisma en Clash Royale grote winnaars

De lijst roept altijd wat discussie op, omdat er ook apps tussen staan waar nooit iemand van heeft gehoord (V for Wikipedia, 8fit) of die dit jaar helemaal niet in het nieuws zijn geweest (Day One). Wel vermeldenswaardig is Bear, een minimalistische notitie-app die twee prijzen won: het was volgens Apple de beste Mac-app van het jaar en het was bovendien de runner-up in de lijst met 10 beste apps voor iOS. Verder is er ook een Nederlands succesje te vieren: bunq staat in de top 10.

De 10 beste apps volgens Apple
Dit zijn volgens Apple de 10 beste apps van het jaar:

  • Prisma – Een app met artistieke fotofilters
  • Memrise – Een Duolingo-achtige app, waar we in onze review niet zo kapot van waren
  • Bear – Een minimalistische notitie-app.
  • Hyper – Deze app bevat een compilatie van webvideo’s, zodat je zelf niet hoeft te zoeken
  • Folioscope – Maak een grappige animatie door snel door tekeningen te bladeren
  • MSQRD – Live filters toepassen op je gezicht
  • Day One – Prima dagboek-app, die al jarenlang bestaat.
  • bunq – De bekende, nieuwe Nederlandse bank.
  • 8fit – Interactieve fitness-app met workouts en maaltijdplannen.
  • V for Wikipedia – App waarmee je Wikipedia kunt lezen.

Winnaars per categorie
Daarnaast heeft Apple in meerdere categorieën een keuze gemaakt van de beste app. Bij elke categorie is er ook nog een flinke lijst met runner-ups, maar die kun je het beste even in de App Store zelf bekijken want het gaat om tientallen apps. Dit zijn in ieder geval de beste per categorie:

Apple Music: de beste muziek van 2016
Apple heeft ook voor Apple Music een lijst opgesteld met daarin de beste muziek van 2016. Ook hier vinden we Nederlands succes, want volgens Apple is In the Name of Love van Martin Garrix & Bebe Rexha het beste nummer van 2016. Het beste album is volgens Apple Hard Work Pays Off 2 van Broederliefde. Andere noemenswaardige albums zijn volgens Apple 25 van Adele, A Head Full of Dreams van Coldplay en Blackstar van David Bowie. In een speciale afspeellijst van Apple Music vind je de beste nummers van 2016.

Beste Muziek en Beste Films van 2016 volgens Apple.

De beste films en boeken volgens Apple
Tot slot heeft Apple een lijstje gemaakt van de beste films en boeken. Bij films waren volgens Apple Deadpool, Zootropolis, The Red Turtle, Rokjesdag, Elle, The Revenant en The Jungle Book de toppers, terwijl bij de boeken Zolang er leven is van Hendrik Groen, De meisjes van Emma Cline, De levens van Jan Six van Geert Mak en De Nix van Nathan Hill in de smaak vielen.

Suggestie hoe we dit artikel kunnen verbeteren? Laat het ons weten!

Informatie

Laatst bijgewerkt 4 januari 2017, 9:48
Categorie Apps
Onderwerp app store

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.