Unibeast: macOS Mojave op een Hackintosh

Met Unibeast kun je macOS Mojave op je Hackintosh-pc gebruiken

Er zijn meerdere manieren om Windows op een Mac te gebruiken, maar omgekeerd is iets ingewikkelder. Apple heeft ervoor gezorgd dat macOS alleen op eigen hardware draait. Toch zijn er mogelijkheden als je een Intel pc hebt en daarvan een Hackintosh wilt maken. Je hebt daarvoor software zoals Unibeast nodig.

Unibeast: macOS op een pc gebruiken

Met Unibeast is het nu mogelijk om macOS Mojave te installeren en te draaien op geschikte Intel pc’s. Echt makkelijk is het niet, want je moet de BIOS-instellingen van je pc aanpassen, systeemsoftware installeren en klooien met drivers en configuraties om überhaupt grafische functies, audio en netwerk werkend te krijgen… maar het kan wel! In een lange en gedetailleerde uitleg van tonymacx86 kun je zien hoe het gaat.


Unibeast wordt uiteraard niet officieel ondersteund door Apple, dus je staat er alleen voor om alles werkend te krijgen. Voor veel mensen zal het daarom makkelijker te zijn om toch maar een MacBook te kopen of wellicht de nieuwe Mac mini 2018, die ook heel makkelijk op een bestaande configuratie van beeldscherm, toetsenbord en muis aan te sluiten is. Daarmee heb je officiële Apple-support en werken alle functies gewoon zoals het hoort, inclusief functies zoals iMessage. Vandaar dat veel mensen na aanvankelijk enthousiasme over Hackintosh-netbooks uiteindelijk toch vaak zijn overgestapt naar een echte MacBook, ook al zijn die veel duurder.

Unibeast: macOS Mojave op een Hackintosh

Voor Hackintosh-gebruikers is het belangrijkste voordeel dat je macOS en Mac-software kunt gebruiken op apparaten die niet standaard worden ondersteund door Apple. Zo zou je zelf een pc kunnen bouwen met precies de gewenste specificaties, zonder dat je vast zit aan de keuzes van Apple. Maar het gebruiksgemak laat wel te wensen over.

De uitgebreide uitleg over Unibeast vind je hier.

Suggestie hoe we dit artikel kunnen verbeteren? Laat het ons weten!

Informatie

Laatst bijgewerkt 26 november 2018, 9:54
Categorie Mac & macOS
Onderwerp hackintosh
7 reacties

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.