homekit-apps

Apple brengt HomeKit Catalogus-app voor ontwikkelaars uit

Apple heeft een speciale HomeKit-app in de ontwikkelaarsomgeving geplaatst. Deze app is als referentie te gebruiken voor de HomeKit-ondersteunende apparaten.

homekit-appsApple heeft een eigen HomeKit-app uitgebracht, die je niet kunt vinden in de App Store. De app HomeKit Catalogus is alleen te installeren via het ontwikkelaarsportaal van Apple. Met de app kun je alle HomeKit-geschikte apparaten in je huis inzien. Dit ontdekte de Duitse site iPhone-ticker.

Aparte HomeKit-app

Er gaan al lange tijd geruchten over het bestaan van een HomeKit-app van Apple. Afgelopen voorjaar werd nog erover gesproken dat deze in iOS 9 verwerkt was, maar tot op heden is er geen aparte app.

Wel vind je in de instellingen van iOS 9 een HomeKit-knop, zodra je een geschikt HomeKit-product hebt aangesloten. Achter deze knop vind je slechts een optie om andere mensen uit te nodigen om je HomeKit-spullen te bedienen. Of Apple ooit echt een eigen HomeKit-app uit zal gaan brengen, valt nog te bezien. In de tussentijd is er wel een Home-app uitgebracht van een externe ontwikkelaar, maar deze kost maar liefst €15.

HomeKit Catalogus: informatie over je huis, kamers en scènes

In de HomeKit Catalogus-app kun je je kamers inzien, je aangesloten accessoires bekijken en scènes instellen. Met scènes creëer je specifieke situaties waar je aangesloten HomeKit-apparaten op kunnen inspelen. Via de app voeg je ook gebruikers toe, waardoor ook zij eenvoudig toegang krijgen tot al je HomeKit-ondersteunende apparaten.

HomeKit Catalogus in Xcode.

Suggestie hoe we dit artikel kunnen verbeteren? Laat het ons weten!

Informatie

Laatst bijgewerkt 9 november 2015, 18:30
Categorie Apps
Onderwerp homekit

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.