Apple Watch Series 2 gedragen door een fietser

Apple: ‘Grootste horlogemerk ter wereld, na Rolex’

Apple is uitgegroeid tot het tweede horlogemerk ter wereld, na Rolex. Apple verkoopt meer horloges dan Longines, Omega, Cartier en andere bekende merken.
Gonny van der Zwaag - · Laatst bijgewerkt:

Een feitje uit Apple’s presentatie van 7 september dat wat onderbelicht is gebleven: Apple is de grootste horlogemaker ter wereld, op Rolex na. Tijdens de presentatie was kort een lijstje te zien met de marktverdeling en daarbij blijkt dat Apple een wonderbaarlijke prestatie heeft neergezet. Voor liefhebbers van ‘echte’ horloges is het misschien moeilijk te verkroppen.

Apple Watch verkoopcijfers 2015

Apple grootste horlogemerk na Rolex

Liefhebbers van horloges zien smartwatches vaak als een wat minderwaardig product. Het is geen erfstuk, je doet er niet zo lang mee en het vakmanschap van de dure horlogemerken is bij bedrijven als Apple maar moeilijk terug te vinden. Tegelijk is er ook kritiek op Apple omdat het ze maar niet lukt om met de Apple Watch door te dringen tot het grote publiek. De Apple Watch blijft voorlopig een niche-product de belangstelling lijkt zelfs alweer wat af te nemen. Maar Tim Cook heeft reden om op bovenstaande foto breeduit te lachen. Hij weet wel beter: zijn bedrijf staat in de top 2 van grootste horlogemerken. En dat met maar één model.

Apple Watch Series 2 gedragen door een fietser

Apple moet alleen Rolex voor zich dulden, een bedrijf dat vorig jaar 4,5 miljard dollar omzet boekte. Fossil heeft nu een eigen serie smartwatches onder de merknaam Q, maar het lukt niet om met de gewone horloges die ze maken én de nieuwe smartwatches Apple voorbij te streven. Het lijstje bevat verder veel Zwitserse en Franse namen, zoals Omega, Cartier, Patek Philippe, Longines en Tissot. De Aziaten zijn vertegenwoordigd met merken als Citizen, Casio en Seiko.

Apple Watch Series 2.

Meer smartwatches dan Zwitserse horloges

Het was al bekend dat er tegenwoordig meer smartwatches worden verkocht dan Zwitserse horloges. Naar schatting werden er in 2015 ruim 8 miljoen verkocht, waarvan een groot deel gemaakt moet zijn door Apple. Apple zou tot nu toe tussen de 10 en 12 miljoen Apple Watch-exemplaren hebben verkocht en het enthousiasme voor de pas aangekondigde Apple Watch Series 2 maakt duidelijk dat mensen er nog lang niet op zijn uitgekeken.

Suggestie hoe we dit artikel kunnen verbeteren? Laat het ons weten!

Informatie

Laatst bijgewerkt 11 september 2016, 20:56
Categorie iDevices
Onderwerp apple watch

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.