‘Apple gaat gezondheidsapp en Smart Home-toolkit aankondigen op WWDC’

Apple gaat op WWDC een gezondheidsapp met koppelingen naar diensten van derden aankondigen en
Gonny van der Zwaag | iCulture.nl - · Laatst bijgewerkt:

Healthbook details kleinerApple gaat maandagavond geen nieuwe toestellen aankondigen tijdens de WWDC-keynote, maar zal vooral over twee dingen praten: een gezondheidsapp en een Smart Home-toolkit. Dat zegt de doorgaans welingelichte New York Times aan de vooravond van de WWDC-aankondigingen. Over die gezondheidsapp hebben we al vaker iets gehoord en er is zelfs een interactieve website waarop je het zelf kunt uitproberen. Ook een Smart Home-platform is al langsgekomen op diverse blogs. Maar de New York Times zegt toch over last-minute informatie te beschikken, afkomstig van een bron die een briefing heeft gekregen, maar niet met naam en toenaam genoemd wil worden. Het komt wel vaker voor dat vlak vóór een keynote nog wat extra informatie uitlekt.

Wat de gezondheidsapp betreft: volgens eerdere geruchten gaat die Healthbook heten en allerlei metingen van lichaamsprocessen en -activiteiten tonen. De NYT voegt daaraan toe, dat de gezondheidsapp allerlei data van derde partijen verzamelt, zoals aantal stappen, hartslag en slaapgedrag. Het gaat daarbij om fitness- en gezondheidstoepassingen. Deze app maakt waarschijnlijk verbinding met een smartwatch die Apple later dit jaar zal aankondigen.

Ook zou Apple plannen hebben om een Smart Home-platform aan te kondigen. De bron van NYT bevestigt dit nog eens, maar in plaats van een soort Made for iPhone-programma zou het volgens de nieuwste informatie vooral gaan om een toolkit voor ontwikkelaars, niet om een certificatieprogramma voor hardware. De toolkit moet het makkelijker maken voor ontwikkelaars om smart home-toepassingen met iOS te laten samenwerken.

Te duur en onpraktisch

paul-haddad-tapbots-tweetbotOndanks de populariteit van wearables en domotica-toepassingen zijn het toch nog steeds niches, concludeert de NYT. De Fitbit-activiteitentracker en Nest-thermostaat zijn best populair bij een kleine groep voorlopers, maar het gewone publiek wil er nog niet aan. Apple heeft echter marketingpower genoeg om er massaproducten van te maken. NYT interviewde ook Paul Haddad (zie foto), maker van de populaire Twitter-app Tweetbot. Hij ziet veel kansen in gezondheidstoepassingen, maar juist niet in huisautomatisering. Het trekt te weinig klanten. Ook John Casasanta, ontwikkelaar van Camera+, ziet een smart home niet zitten. Hij vindt de Philips Hue-lampen te duur en onpraktisch. Je kunt immers ook met een gewone schakelaar de lamp aan doen.

Apple’s keynote start morgen om 19:00 uur en iCulture is natuurlijk van de partij om je zo snel mogelijk te voorzien van de nieuwste info. Zelf meekijken kan trouwens ook, want Apple zendt de keynote via een livestream uit.

Suggestie hoe we dit artikel kunnen verbeteren? Laat het ons weten!

Informatie

Laatst bijgewerkt 19 juni 2014, 13:20
Categorieën Geruchten, iDevices
Onderwerpen gezondheid, healthkit, wwdc 2014 uitgelicht

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.